h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

“Pelet Sobaları, Ekonomik ve Çevreci Yakıt Seçeneği Olarak Tercih Ediliyor”

Son yıllarda, talaş, odun veya ağaç atıklarından elde edilen peletlerin yakıt olarak kullanıldığı pelet sobalar, vatandaşlar arasında popüler hale gelmektedir. Evler, hobi bahçeleri, dağ ve bağ evleri, iş yerleri gibi birçok alanda kullanılan bu sobalar, hem ekonomik bir seçenek sunması, hem de çevreci ve modern bir görünüme sahip olmasıyla dikkat çekmektedir.

Doğalgazın bulunmadığı bölgelerde tercih edilen sobalar, odun ve kömüre göre daha kolay ve ekonomik bir seçenek sunmaktadır. Ayrıca, yakıldıktan sonra kül ve duman çıkışı az olan bu sobalar, yeni nesil sobalar olarak da bilinmektedir.

Ekonomik olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilen pelet sobalar, önümüzdeki yıllarda enerji krizinin etkisiyle daha da önem kazanması beklenmektedir. Çünkü kömüre göre daha az kül çıkaran ve çevre dostu olan pelet sobaların üretim ve kullanımı giderek artmaktadır.

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’nde seri üretim yapan girişimci iş insanı Eşref Şekerli, pelet sobalarını dünyanın farklı ülkelerine ihraç etmektedir. İşletmede, müşteri taleplerine uygun olarak üretim yapılmakta ve yoğun bir çalışma süreci harcanmaktadır.

Pars Pelet Sobaları Satış ve Pazarlama Personeli Taner Bertizlioğlu, “3 yıldır ürettiğimiz ve sürekli geliştirdiğimiz pelet sobalarını burada üretiyoruz. Pelet, sıkıştırılmış çam talaşından yapılmaktadır. Sobamızın kül ve duman çıkışı çok azdır. Günlük yaklaşık 1-1,5 kilogram pelet tüketmektedir. 100 kilogram peletin sadece 1 kilogramı kül olmakta, geriye kalan 99 kilogramı ise ısıya dönüşmektedir. Bu soba konutlar, bağ ve dağ evleri, kafeteryalar, köy kıraathaneleri, kahvehaneler, hobi ve kış bahçeleri gibi birçok alanda tercih edilmektedir. Kolay temizlenebilir ve yanması kolaydır. Ayrıca, zehirleme riski yoktur. Bu sobalar, kömür sobalarının yerini almaktadır. Ürünlerimizi Avrupa, Uzakdoğu, Güney Kore, Azerbaycan ve Kafkasya ülkelerine ihraç etmekteyiz. Müşterilerimiz ürünlerimizi oldukça beğenmektedir. Bu nedenle Türkiye’nin her bölgesine kargo ile gönderim yapmaktayız. Ürünlerimizi hem yurt içinde, hem de yurt dışına sevk etmekteyiz. Sobamızı ilk çalıştırmada pürmüz ya da jel ile ateşlemekteyiz. Yaklaşık 70-80 metrekarelik bir alanda etkili olmaktadır. Bu ürün, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak çalışabilmektedir” şeklinde açıklama yaptı.

İnanılmaz bir keşif: Mikrodalgada uyuşturucu bulundu, 2 kişi tutuklandı

Sıradaki haber:

İnanılmaz bir keşif: Mikrodalgada uyuşturucu bulundu, 2 kişi tutuklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.