h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Türkiye, çelik üretiminde 6. sıraya yükselmek için hedef belirledi

Türkiye, çelik üretiminde 6. sıraya yükselmek için hedef belirledi

TOBB Demir ve Demir Dışı Metaller Meclisi Başkanı Veysel Yayan, Türkiye'nin çelik sektöründe 2022'de kaybettiği Avrupa'nın en büyük üretici pozisyonunu 2024'ten itibaren yeniden yakalayabileceğini ve uzun vadeli hedeflerinin dünyada Kore'yi de geçerek 6. sıraya yerleşmek olduğunu söyledi. Türkiye'nin çelik üretimi, enerji fiyatlarındaki artışlar ve Kahramanmaraş depremi nedeniyle düşerken, yeni tesislerin devreye girmesi ve enerji fiyatlarının düşmesiyle birlikte üretimin tekrar arttığı belirtildi. Ancak çevre katkı payının kaldırılması gerektiği vurgulandı ve sektörün üzerindeki yüklerin kaldırılması gerektiği ifade edildi. 2024 yılından umutlu olunduğu ve sektörün ekonomiye katkısının desteklenmesi gerektiği söylendi.

TOBB Demir ve Demir Dışı Metaller Meclisi Başkanı Veysel Yayan, Türkiye’nin çelik sektöründe 2022’de kaybettiği Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi olma pozisyonunu 2024’ten itibaren tekrar yakalayabileceğini belirtti. Uzun vadede ise hedeflerinin Kore’yi de geçerek dünya genelinde 6. sıraya yükselmek olduğunu söyledi. Yayan, çelik üretimindeki gerilemenin nedeninin enerji fiyatlarındaki artış ve Kahramanmaraş depremleri olduğunu ifade etti. Ayrıca çevre katkı payının kaldırılması gerektiğini dile getirerek, Türkiye’nin Yeşil Mutabakat çerçevesinde önemli yatırımlar yapması gerektiğini vurguladı. Yayan’a göre, çevre katkı payı sektörün rekabetini engelleyici bir faktör haline gelmiştir.

Seçer, lojistik merkezine yapılan incelemesini paylaştı

Sıradaki haber:

Seçer, lojistik merkezine yapılan incelemesini paylaştı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.