h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Enerji Tasarruflu Kombiler Daha Az Yakıt Tüketiyor

Enerji Tasarruflu Kombiler Daha Az Yakıt Tüketiyor

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, evlerde doğal gazın daha verimli kullanılması için önerilerde bulundu. İlk olarak binalarda izolasyon sağlanması gerektiğini belirten Bilir, kombiyi belirli bir derecede tutmanın enerji ve fatura tasarrufu sağlayacağını vurguladı. Ayrıca kombinin sıcaklık ayarının kişinin konfor sıcaklığına uygun şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Bilir, doğru montajlanmış çift camlı pencerelerin kullanılmasının önemine değindi. Elektrikli sobalar yerine yeni nesil klimaların tercih edilmesinin daha verimli olacağını belirtti.

Evlerde doğal gazı daha verimli ve tasarruflu kullanmak için bilgiler veren Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, konut sahiplerine önemli tavsiyelerde bulundu. Enerji tasarrufu için öncelikle binalarda izolasyonun sağlanması gerektiğini belirten Dr. Bilir, kombiyi gün içerisinde açıp kapatmak yerine belirli bir derecede tutmanın enerji ve fatura tasarrufu sağlayacağını söyledi. Evlerde kullanılan doğal gazdan daha fazla verim almanın ilk adımının izolasyon olduğunu vurgulayan Dr. Bilir, yakıt kullanmadan önce binanın iyi bir izolasyona sahip olmasının önemine dikkat çekti. Doğal gaz kullanırken kombiyi aralıklı çalıştırmanın aslında evin duvarlarının soğumasına neden olduğunu söyleyen Dr. Bilir, kombiyi düşük kademede ve sürekli çalıştırmanın yakıt tasarrufu sağlayabileceğini belirtti. Konfor sıcaklığını 20 santigrat dereceye kadar düşürebileceğimizi ifade eden Dr. Bilir, evin daha az kullanılan bölgelerindeki sıcaklığı da düşürebileceğimizi söyledi. Apartmanlarda kombi olan herkesin evlerinde kombiyi çalıştırmasını öneren Dr. Bilir, doğru montajlanmış çift camlı pencerelerin kullanılmasının da önemli olduğunu belirtti. Ayrıca kombi ve petek bakımlarının düzenli olarak yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Bilir, petek temizliğinin ısı verimliliği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Doğal gaz olmayan evlerde ise elektrikli ısıtıcı yerine mümkünse klima kullanılmasını öneren Dr. Bilir, yeni nesil klimaların elektrik verimi açısından daha avantajlı olduğunu söyledi.

Türkiye, çelik üretiminde 6. sıraya yükselmek için hedef belirledi

Sıradaki haber:

Türkiye, çelik üretiminde 6. sıraya yükselmek için hedef belirledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.