h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Erbil ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odalarına destek veriyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Erbil ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odalarına destek veriyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Ebil ve Duhok Ticaret ve Sanayi Odaları'na destek yazısı göndererek, İran ile ticari ilişkileri askıya alma ve yatırımcılara yapılan boykot çağrısını onayladıklarını belirtti. Kaya, İran'ın Erbil'e yönelik saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki firmalara destek olacaklarını ifade etti. Ayrıca, saldırıları kınadıklarını vurguladı.

DTSO Başkanı, Ebil TSO Başkanı ve Duhok TSO Başkanı’nın İran ile ticaret ilişkilerini askıya alma ve yatırımcılara boykot çağrısı yapmalarını destekleyen mektuplar gönderildi.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Erbil ve Duhok TSO’ya gönderdiği mektupta, İran’ın saldırılarından kaynaklanan boykot çağrısını haklı bulduklarını vurguladı.

Boykot kararı alınması durumunda, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde ortaya çıkacak ihtiyaçları karşılamak için destek vermeye hazır olduklarını belirten Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakır olarak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki kardeşlerimizin ve iş insanlarımızın, boykot kararından sonra mağduriyet yaşamamaları ve insani ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü adımı atmak ve yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. 15 Ocak 2024’te Erbil’e yönelik İran tarafından düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybeden Kürt iş insanı Peşraw Dizayi’ye, bir buçuk yaşındaki kızı Jina’ya ve diğer sivillere Allahtan rahmet diliyoruz. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yönelik gerçekleşen bu tür istikrar bozucu saldırıları kınıyoruz.”

Geçen yıl meslek lisesi öğrencileri 1 milyon 250 bin TL ciro ile büyüdü

Sıradaki haber:

Geçen yıl meslek lisesi öğrencileri 1 milyon 250 bin TL ciro ile büyüdü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.