h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Adana’da faaliyet gösteren kafe ve restoranlar üzerindeki “fiyat listesi” denetimleri devam ediyor. Fiyat listesini önlerine asmamış olan işletmelere yaptırım uygulanırken, fiyat listesini asan esnaf ve vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını belirtti. Fiyat listesini koymayıp birçok işletme, listeyi sipariş verdiğini ancak henüz kendilerine ulaşmadığını söyledi.

1 Ocak’ta başlayan düzenlemeye göre, restoranlarda fiyat listesinin kapı önünde bulunması zorunlu hale getirildi. Fiyat listeleri, masalardan önce sipariş verilmeden hazır olmalıdır. Ticaret Bakanlığı, bu düzenlemeyle ilgili esnaf odalarını önceden bilgilendirerek ayrıntıları paylaştı.

Ancak Adana’da bazı işletmeler hala fiyat listesini koymamış durumda. Çukurova Belediyesi zabıta ekipleri, Turgut Özal Bulvarı’nda fiyat listesi denetimine çıktı. Ekipler, işletmeleri tek tek kontrol etti ve fiyat listesi olmayan kafe ve restoranlara ceza verdi.

Fiyat listesini asmamış olan esnaf, fiyat tabelası siparişi verdiklerini ancak yoğunluk nedeniyle henüz almadıklarını belirtti.

Zabıta ekipleri, işletmelere 1 hafta sonra tekrar kontrol yapacaklarını ve yine fiyat listesi olmazsa cezai işlem uygulayacaklarını belirtti.

Fiyat listesini 1 Ocak’ta asan esnaf ve müşteriler ise düzenlemeyi olumlu bulduklarını dile getirdi. Kebapçı Yaşar Aydın, iş yerinin önüne fiyat listesini koymaktan memnun olduğunu söyledi. Aydın, “Bu durum bizim için çok iyi oldu. Eskiden masalarda menülerimiz vardı, ama artık bu düzenleme daha iyi oldu. Kanun fiyat listesinin koşulduğunu söylüyorsa, herkes için çok iyi oldu” dedi.

Müşteri Saygın Türkmen de düzenlemenin yerinde olduğunu belirterek, insanların ne yiyeceklerini ve ne kadar ödeyeceklerini bilmelerinin önemli olduğunu ifade etti.

İşletmesine ihtar yazısı gönderilen Mustafa Öztaş ise fiyat listesini henüz tasarlamadıklarını ve siparişin kendisine henüz gelmediğini söyledi. Öztaş, “Reklamcıma haber vermiştim, ama henüz listeyi tasarlamadık. Bugün uyarıyı aldık ve hemen yaptıracağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ” 2023 yılı rakamlarına göre Türk Hava Yollar ülkemiz ekonomisine 56 milyar dolarlık katkı yaptı”

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ” 2023 yılı rakamlarına göre Türk Hava Yollar ülkemiz ekonomisine 56 milyar dolarlık katkı yaptı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.