h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Adana’da devam eden zabıta denetimlerinde, kafe ve restoranlara yönelik ‘Fiyat Listesi’ kontrolleri devam ediyor. Fiyat listesini koymayan iş yerlerine işlem yapıldığı görülürken, listeyi asan esnaf ve vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Fiyat listesini koymayan bazı işletmeler ise sipariş ettikleri fiyat tabelasının kendilerine ulaşmadığını söyledi.

1 Ocak’ta başlayan düzenlemeyle birlikte restoranlarda kapı önünde fiyat listesi bulundurma zorunluluğu getirildi. Ayrıca, masalardan önce verilmek üzere fiyat listesinin masalarda da hazır olması gerektiği belirtildi. Ticaret Bakanlığı, düzenlemeyle ilgili esnaf odalarını 1 Ocak’tan önce bilgilendirerek detayları paylaştı.

Ancak Adana’da bazı işletmeler hala kapı önlerine fiyat listesi koymamaktadır. Çukurova Belediyesi zabıta ekipleri, Turgut Özal Bulvarı’nda fiyat listesi denetimleri yaparak, fiyat listesi olmayan kafe ve restoranlara ihtar verdi.

Fiyat listesini koymayan esnaflar, fiyat tabelası siparişi verdiklerini ancak yoğunluktan dolayı henüz teslim alamadıklarını ifade etmiştir.

Zabıta ekipleri, işletmelere 1 hafta sonra tekrar kontrol yapacaklarını ve fiyat listesi bulunmaması durumunda cezai işlem uygulayacaklarını belirtmiştir. Fiyat listesini koyan esnaf ise karardan memnun olduklarını dile getirmiştir. Kebapçı Yaşar Aydın, iş yerinin önüne fiyat listesini 1 Ocak’ta koyduklarını ve bu durumdan memnun olduklarını ifade etmiştir. Müşteriler de masada yemek yedikleriyle kasada ödedikleri arasında farklılıkların yaşanmaması açısından bu düzenlemenin iyi olduğunu belirtmiştir.

İşletmeye gelen müşteri Saygın Türkmen, kararın doğru olduğunu ve herkesin bu uygulamayı yapması gerektiğini belirtmiştir.

İhtar yazısı alan işletme sahibi Mustafa Öztaş ise fiyat listesinin henüz kendisine gelmediğini ifade ederek, bu konuda çalışma yapacaklarını belirtmiştir.

800 milyon liralık yatırımla Yenişehir’e modern soğuk hava ve paketleme tesisi kuruluyor

Sıradaki haber:

800 milyon liralık yatırımla Yenişehir’e modern soğuk hava ve paketleme tesisi kuruluyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.