h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Samsun’da Canik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde eğitim gören öğrencilerin projeleri bilim şenliğinde sergilendi. Şenliği ziyaret eden vatandaşlar ilgiyle projeleri inceledi. Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde 4. ve 5. sınıf öğrencileri, yaklaşık 500 projeyi tanıttı. Astronomi, havacılık, uzay, teknoloji ve kişisel gelişim gibi farklı atölyelerde yapılan projeler takdir topladı.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bilim şenliğinin amacının çocukların tatillerini geçirirken aynı zamanda etkinliklerle tanışması olduğunu belirtti. Çocukların teknolojiyle tanışmasını ve geleceğin teknolojik çağına hazırlanmasını hedeflediklerini söyleyen Sandıkçı, yapay zeka, robotik kodlama, sanal âlem gibi alanlarda çocuklarla bir araya geldiklerini ve onların hayal kurmalarını, projeler üretmelerini ve uzaya gönderilen ilk insanın peşine kendi roketlerini göndermeyi hedeflediklerini ifade etti. İlçede düzenlenen şenlikte çocukların nitelikli eğitim almasının ve fırsatlar sunulmasının önemine vurgu yapan Sandıkçı, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde çağa yön veren nesillerin yetiştirildiğini de sözlerine ekledi.

Keşif Kampüsü Sorumlusu Nagihan Gümüş ise öğrencilerin projelerini bilim şenliğinde sergilediklerini ve 8 farklı atölyede etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Doğa bilimleri, matematik, fizik gibi farklı alanlarda öğrencilere eğitim imkanı sunduklarını ifade eden Gümüş, keşif kampüsünün öğrenciler için büyük bir avantaj olduğunu ve bu etkinliğe gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Öğrenciler ise keşif kampüsündeki derslerin okuldaki eğitimlerine de yardımcı olduğunu belirtti ve bilim şenliğindeki ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Proje Şenliği, 28 Ocak tarihine kadar devam edecek. Şenlik kapsamında müzik dinletileri ve resim sergisi de yer alacak.

Konya’da Evlat Nöbetine Katılan Aileler Buluştu

Sıradaki haber:

Konya’da Evlat Nöbetine Katılan Aileler Buluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.