h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) %
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Öğrenciler Tatil Döneminde Bilim ve Teknoloji Merkezinde Buluşuyor

Öğrenciler Tatil Döneminde Bilim ve Teknoloji Merkezinde Buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Sındırgı Belediyesi Bilim Merkezi'ndeki öğrencilerin etkinlik haftasında bir araya geldiğini duyurdu. Öğrenciler bilim merkezinde deneyler yaptı, gezi turlarına katıldı ve film keyfi yaşadı. Öğrenciler ise etkinliklerden keyif aldıklarını ve bilgi dolu bir deneyim yaşadıklarını belirtti. Sındırgı Belediye Başkanı, gençlere her alanda eğitim imkanı sunmaya çalıştıklarını ve onların gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ara tatil öncesi düzenlediği etkinlik haftasında Sındırgı Belediyesi Bilim Merkezi, öğrencilerin ilgisini çekti. Bilim merkezinde gerçekleştirilen deneyler ve diğer etkinliklerle öğrenciler keyifli vakit geçirdi. Ayrıca, öğrencilere çeşitli turistik alanlarda gezi düzenlendi. Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sındırgı Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik haftası dolu dolu geçti.

Öğrenciler, etkinlikler hakkında olumlu düşüncelerini paylaştı. Arif Alp Gökçe, çeşitli projeler ve kurslarla ilgilenmeyi düşündüğünü ifade ederken, Yıldız Ayan da bilgi dolu deneyimler yaşadığını ve herkese bu merkezi tavsiye ettiğini belirtti.

Ahmet Kerem Demir ise bilim atölyesini gezme fırsatı bulduğunu ve derslerde öğrenilen konuların uygulamalarını burada görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Etkinlik kapsamında sinema aktivitesi düzenlenen öğrencilerin sınav stresinden uzaklaşarak keyifli vakit geçirdiğini söyleyen Fen Bilimleri Öğretmeni Vildan Kalkan, öğrencilerin keyifli ve eğlenceli zaman geçirdiğini gözlemlediğini ifade etti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise gençlik ve eğitim projeleriyle gençlere destek verdiklerini belirterek, eğitimin ülke için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Belediye olarak SIBEM dershanesi, kütüphane ve bilim teknoloji merkezi gibi farklı alanlarda çocuklara eğitim imkanı sunmaya çalıştıklarını dile getiren Yavaş, öğrencilerin kendilerini geliştirerek dünya ile rekabet edebilecek düzeye gelmelerinin hedeflendiğini söyledi.

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda tarihi bir konuşma gerçekleştirdi.

Sıradaki haber:

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda tarihi bir konuşma gerçekleştirdi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.