h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Türksat, acil durum müdahale ekiplerinin iletişimini üzerine alıyor

Türksat, acil durum müdahale ekiplerinin iletişimini üzerine alıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AFAD, Türk Kızılayı, Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, TRT ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü gibi kurumların, TÜRKSAT uydularına bağlandığını açıkladı. Bu sayede iletişimde kesinti yaşanması engellenecek ve acil durum müdahale ekiplerinin koordinasyonu sağlanacak. TÜRKSAT tarafından 3 bin 272 uydu anteni kuruldu ve AFAD araçlarına da uydu terminali takıldı. Bu gelişme, acil durumlarda iletişim ve yardım çalışmalarının daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “TÜRKSAT Uyduları, Türk Kızılayı, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, TRT ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü gibi kurumlarla doğrudan iletişim sağlamak için 3.272 uydu anteni kurduğunu açıkladı. Bu antenler, acil durum ve afet yönetimi sırasında iletişim altyapısını sağlayacak” dedi.

Bakan Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, acil durum müdahale ekiplerinin iletişim altyapısının TÜRKSAT Uyduları tarafından sağlandığını belirtti.

AFAD, Türk Kızılayı, Jandarma Genel Komutanlığı gibi kurumların iletişiminin doğrudan TÜRKSAT Uyduları üzerinden gerçekleştirildiği vurgulandı.

Uraloğlu, “AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Kızılayı ve Orman Genel Müdürlüğü gibi kritik öneme sahip kurumlar, acil durum müdahale için TÜRKSAT Uyduları üzerinden iletişim sağlıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve TRT gibi kurumlara da küçük çaplı uydu terminali (VSAT) antenleri kuruldu. TÜRKSAT tarafından kurulan uydu anteni sayısı 3.272’ye ulaştı” şeklinde konuştu.

AFAD araçlarına da uydu terminali kurulduğuna dikkat çeken Uraloğlu, “TÜRKSAT 5B başta olmak üzere, tüm TÜRKSAT uydularına bağlanan terminaller ile acil durumlarda kesintisiz iletişim sağlanacak. Kurumlara 100 Mbit’e kadar internet imkanı da VSAT antenleri ile sağlanıyor. AFAD afet yönetim merkezleri ve yardım araçlarına da VSAT antenleri kuruldu. Türk Kızılayı’nın yardım araçlarının çoğu da antenlere kavuştu. Jandarma Genel Komutanlığı gibi güvenlik görevlilerine de uydu terminallerinin kurulumu yapıldı” açıklamalarında bulundu.

Öğrenciler Tatil Döneminde Bilim ve Teknoloji Merkezinde Buluşuyor

Sıradaki haber:

Öğrenciler Tatil Döneminde Bilim ve Teknoloji Merkezinde Buluşuyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.