h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Zigana Dağı’ndaki 15 Yıl Önceki Çığ Faciası Kurbanları Unutulmadı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan Zigana Dağı’nda meydana gelen çığ faciasında hayatını kaybeden 10 doğa tutkunu, düzenlenen törenle anıldı. Türkiye’nin dağcılık camiasını derinden etkileyen bu olayın üzerinden geçen 15 yıl boyunca her yıl düzenlenen anma programları kapsamında, bu yıl da Zigana Dağı’nda yürüyüş ve anma etkinliği gerçekleştirildi.

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) tarafından düzenlenen etkinliğe, dağcılar ve olaydan yaralı kurtulan sporcular katıldı. Katılımcılar, Zigana Dağı geçidinden Gümüşhane Valiliği tarafından inşa edilen Çığ Şehitleri Anıtı’na kadar yürüdü. Anıt önünde saygı duruşunda bulunan sporcular, ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

TEDAK Başkanı Ural Ayar, etkinlikte yaptığı konuşmada, “2009 yılında 25 Ocak’ta kulübümüzün düzenlediği faaliyet sırasında bu felaketi yaşadık. Maalesef 10 arkadaşımızı kaybettik. Bu acıyı birinci elden yaşayan biri olarak, acımız sonsuzdur ve kelimeler yetersiz kalır. Biz bir aileydik ve aile bireylerimizi kaybettik. Arkadaşlarımız bir anne, baba, dede, kardeş, abla, abi, eş, bir çocuktu; hepsi kulübümüzün ayrılmaz bir parçasıydı” dedi.

Çığ felaketinde hayatını kaybeden dağcıların anısına 10 hafta sürecek bir doğa yürüyüşü düzenlediklerini belirten Ayar, onları rahmetle ve özlemle andıklarını vurgulayarak, “Mekanları cennet olsun. Bu acı olayda bize yardım eden herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Program, GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut’un tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okuyup dua etmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Olay:

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı’nda 25 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen çığ felaketinde, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi olan 17 kişi çığ altında kalmıştı. Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dr. Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Dr. Davut Akdeniz olayda hayatını kaybetmişti. (RE-ÖS-Y)

İZSU, 28 milyarlık toplu açılış ve temel atma töreniyle “geleceğe miras” sloganını duyurdu.

Sıradaki haber:

İZSU, 28 milyarlık toplu açılış ve temel atma töreniyle “geleceğe miras” sloganını duyurdu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.