h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Göktaş Bakanı: Alper Gezeravcı, Gençlere İlham Vermeye Devam Ediyor

Göktaş Bakanı: Alper Gezeravcı, Gençlere İlham Vermeye Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya’da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesiyle ilgili heyecanını paylaştı. Bakan Göktaş, bu tarihi gelişmenin gençlere ilham olacağını ve ülkeye yön vereceğini belirterek, satranç sporunun çocukların geleceği için parlak bir başlangıç olduğunu vurguladı. Ayrıca, astronotun başarısıyla gurur duyduklarını ve gençlerin analitik düşünce ve karar verme becerileriyle Türkiye'nin geleceğini inşa edeceklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya’da düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nın açılışında yaptığı konuşmada, “Milli Uzay Programı kapsamında ilk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Bu olay, gençlerimize ilham verecek bir örnek olacak ve ülkemize yön verecektir” dedi.

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Bakan Göktaş, organizasyonun ülkemiz için gurur verici olduğunu belirterek, projeleri “Kale Gibi Gelecek” ve “Sevgi Evleri” ile tanışan çocukların satrançta göstereceği başarıların parlak bir geleceğin başlangıcı olacağını söyledi. Bakanlığa bağlı kuruluşlarda 137 lisanslı ve 1 milli sporcu çocuğun satranç sporuyla ilgilendiğini de ekledi.

Bakan Göktaş, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı elde eden çocuklarla gurur duyduklarını belirterek, satrancın zekâ ve sanatın birleştiği önemli bir strateji oyunu olduğunu vurguladı. Büyük rüyaları olan kişilerin gelecekte emin adımlarla ilerleyebileceğini söyleyen Göktaş, satrancın düşünce yapısı ve zihinlere sağladığı avantajlar sayesinde gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacağını ifade etti.

Konuşmasını tamamlayan Bakan Göktaş, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilmesinin heyecan verici bir gelişme olduğunu belirterek, gençlerin bu olaydan ilham alacaklarını söyledi. Bakan, gençlerin gelecekte Türk bayrağını uzayda dalgalandıracağını ve Türkiye’nin yüzyılını onların karar verme ve analitik düşünme becerileriyle inşa edeceklerini dile getirdi.

Kırklareli’nde halk, karın keyfini doyasıya yaşadı

Sıradaki haber:

Kırklareli’nde halk, karın keyfini doyasıya yaşadı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.