h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Köln’de 50 bine yakın kişi AfD Partisi’ne karşı büyük bir protestoya katıldı

Köln’de 50 bine yakın kişi AfD Partisi’ne karşı büyük bir protestoya katıldı

Almanya'nın Köln kentinde ırkçılık karşıtı gösteri düzenlendi. 50 binden fazla kişi, ülkedeki bütün yabancıları sınır dışı etmeyi planladığı ortaya çıkan aşırı sağcı AfD (Almanya için Alternatif) Partisi'ne karşı tepkisini gösterdi. Protesto gösterisine sendikalar, sivil toplum kuruluşları, sporcular, politikacılar ve FC Köln oyuncuları da katıldı. Ayrıca, AfD'nin gizli bir toplantısında ülkedeki yabancıları sınır dışı etme stratejisi ele alındığı ortaya çıktı. AfD'nin ırkçı politikaları ve anayasaya aykırı tutumları nedeniyle kapatılması tartışılıyor.

Almanya’da ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor

Almanya’nın Köln kentinde, ırkçılık karşıtı protestolar kapsamında toplanan 50 binden fazla kişi, aşırı sağcı AfD (Almanya için Alternatif) Partisi’ni protesto etti. Köln Stellt Sich Quer (Köln Tavır Alıyor) oluşumu tarafından organize edilen gösteride, sendikalar, inisiyatifler, siyasi partiler ve toplumun çeşitli kesimlerinin yanı sıra FC Köln oyuncuları ve yöneticileri de yer aldı. Protestocular, ırkçılığa karşı mesajlar verirken, birçok ünlü müzik grubu da sahne aldı. Protesto gösterisine katılımın büyük olması nedeniyle tramvay seferleri aksadı.

AfD’nin sınır dışı etme planları ortaya çıktı

Almanya’da bulunan aşırı sağcı AfD Partisi üyelerinin geçtiğimiz yıl lüks bir otelde yaptığı gizli toplantıda, ülkedeki bütün yabancıları sınır dışı etme stratejileri ele alındı. Toplantıya, bazı ırkçı gruplar ve AfD üyeleri katıldı. Ayrıca, toplantıda Almanya vatandaşlığına geçmiş olan yabancı uyrukluların da vatandaşlığının iptal edilerek ülkeden gönderilmesi tartışıldı. Bu gizli toplantının ortaya çıkmasının ardından, AfD’nin anayasaya aykırı tutumları ve ırkçı politikaları nedeniyle kapatılması gündeme geldi.

Göktaş Bakanı: Alper Gezeravcı, Gençlere İlham Vermeye Devam Ediyor

Sıradaki haber:

Göktaş Bakanı: Alper Gezeravcı, Gençlere İlham Vermeye Devam Ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.