h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Diyarbakır’da yaşayan ve terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddia edilen çocuklarını geri getirmek için 2019 yılından beri HDP’ye karşı oturma eylemi gerçekleştiren anneler, sonbahardan beri umutla bekledikleri buluşma için Konya’ya geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından koordine edilen ve Konya’nın kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmayı amaçlayan bir gezi programı kapsamında şehre gelen aileler, öncelikle Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldi. Ardından Panorama Müzesi ve Mevlana Müzesi’ni ziyaret ettiler. Aileler, Türbe Önü Çarşısı, Aziziye Camii, Bedesten Çarşısı, Sille, Alaaddin Camii ve Sultanlar Türbesi, Dar’ül Mülk ve Karatay Müzesi gibi yerleri gezdikten sonra Mevlana Kültür Merkezi’nde sema gösterisini izledi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, evlatlarını terör örgütünün elinden kurtarmak için başlattıkları oturma eylemiyle 2019 yılının sonbaharında başlayan annelerin direnişinin ve onurlu duruşlarının, vatanın bütünlüğüne ve milletin birliğine karşı yapılan teröre karşı kutsal bir direniş ve bir örnek olduğunu belirtti. Vali Özkan, “Anne yüreğinden daha güçlü bir silah tanımam” ifadesiyle annelerin direnişinin önemine vurgu yaparak, annelik hissiyatının bir volkan gibi her türlü engeli aşarak büyüdüğünü ve zalim zihniyetlere karşı daha güçlü bir silah bulunmadığını ifade etti.

Vali Özkan, milli bekamızı tehdit eden terör örgütlerine karşı devletin kararlı duruşunun terör tamamen ortadan kalkana kadar süreceğini vurgulayarak, ülkemizin terörle mücadele etme gücüne, iradesine ve kararlılığına sahip olduğunu söyledi. Aynı zamanda annelerin direnişinin saygıyla selamlanması gerektiğini belirten Vali Özkan, bölgemizde yıllardır bölücü terör örgütü PKK tarafından yaşatılan zulme ve ayrıştırmaya karşı annelerin temsil ettiği bu kararlı duruşun birliğimizin temeli olduğunu ifade etti.

Vali Özkan, medeniyet değerlerimizi şekillendiren en önemli unsurlardan birinin birlik duygusu ve empati olduğunu belirtti. Annelerin Mevlana şehrini ziyaret ederek sergiledikleri duruşun, ülkemizdeki kadim değerleri, birlik duygusunu daha da güçlendireceğini söyledi. Bu duruşun ortak vicdanı harekete geçirdiğini ve ülkemizin huzuruna, birliğine ve bütünlüğüne anlamlı bir katkı sunduğunu ifade etti. Ayrıca Vali Özkan, annelerin direnişine destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkür etti.

Evlat nöbetine katılan aileler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya verdikleri destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve diğer yetkililere teşekkür ettiler.

Sömestr tatilinde Gölcük Tabiat Parkı’na yoğun ilgi!

Sıradaki haber:

Sömestr tatilinde Gölcük Tabiat Parkı’na yoğun ilgi!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.