h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Erciyes Kayak Merkezi, Sömestr Tatili Öncesi Yoğunlaşıyor

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, sömestr tatili öncesinde Erciyes’te otellerin yüzde 80 doluluk oranına ulaştığını söyledi. Elcuman, “Kayak tatili yapmak isteyenler için Erciyes çok iyi bir destinasyon” diyerek sözlerine devam etti.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes, sömestr tatilinin başlamasıyla hareketlenmeye başladı. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 80’e kadar çıktı ve 41 pistin 25’i açıldı. Elcuman, “Sömestrde kayak keyfi Erciyes’te yapılır” diyerek tatil dönemindeki ilginin arttığını belirtti. Yapılan son rezervasyonlara göre sömestr boyunca yüzde 80 doluluk oranının olduğunu bildirdi. Erciyes, Türkiye’nin en modern tesislerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor ve kayak tatili yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir destinasyon olma özelliğini taşıyor. Elcuman ayrıca kentin otelleri ve Erciyes otellerinin müsaitliklerinin hızla dolmaya başladığını da dile getirdi.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Erciyes’in bir vizyon projesi olduğunu söyledi ve Bakan Mehmet Özhaseki’nin bu vizyonu şehre ve ülkeye kazandırdığını ifade etti. Ayrıca Erciyes’e 200 milyon Euro’dan fazla yatırım yapıldığını ve sezonun diğer kış turizm merkezlerinden önce başlatıldığını belirtti. Erciyes’in yapay karlama sistemi sayesinde 15 pisti açabildiğini ve hedeflerinin yakın zamanda 25 pisti açmak olduğunu dile getiren Elcuman, pistlerin modernizasyonu ve mekanik tesislerin tamamlanmasının ardından kayak severlerin Develi Kapı’dan başlayarak Hacılar Kapı’ya kadar kesintisiz kayak yapabileceğini de ekledi. Böylelikle Erciyes, Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinden biri haline geldi.

Hamdi Elcuman, Rusya-Ukrayna savaşının Erciyes’i etkilediğini de vurguladı. Hem Türkiye hem de dünya turizmini olumsuz yönde etkileyen savaş nedeniyle Erciyes’e gelen charter uçuşlarının sayısında düşüş yaşandığını belirtti. Yurt dışı tanıtımlarının önemine dikkat çeken Elcuman, şimdiye kadar 25 farklı ülkeden turist ağırladıklarını ve charter uçuşlarını artırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi. İngiltere, Almanya ve Sırbistan Karadağ gibi ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini belirten Elcuman, charter seferlerinin turizm açısından önemini vurguladı ve Avrupa’dan daha fazla turist çekmek için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Erciyes, sömestr tatili için tercih edilen bir kayak merkezi olmasıyla dikkat çekiyor ve Erciyes AŞ’nin ve diğer paydaşların hazırlıklarının tamamlandığı bir sezona giriyor. Elcuman, tüm turistlerin ve ziyaretçilerin keyifli bir tatil geçirmesini diledi.

Erciyes’te sömestir tatilinde hareketlilik artıyor: Oteller yüzde 80 doluluk oranına ulaşıyor!

Sıradaki haber:

Erciyes’te sömestir tatilinde hareketlilik artıyor: Oteller yüzde 80 doluluk oranına ulaşıyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.