h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Tuzla’da bilim ve matematik etkinliği düzenlendi

Tuzla’da düzenlenen Temel Bilimler Matematik ve Fen Bilimleri Bilgi Yarışması sonucunda Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi birinci oldu. Tuzla Belediyesi, Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği yarışmada, öğrenciler Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularını yanıtladı. Yarışmayı takip eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençlere temel bilimin önemini vurguladı ve birincilik elde eden öğrencilere ödüller verdi. Yarışmada şampiyon olan öğrenci ve okullar, çeşitli ödüller alarak ödüllendirildi. Ayrıca Başkan Yazıcı, yarışmaya katılan 550 öğrenciyi Bursa Teknoloji Müze gezisine götüreceğini açıkladı.

Tuzla’da düzenlenen Temel Bilimler Matematik ve Fen Bilimleri Bilgi Yarışması’nda birinciler belli oldu. Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi öğrencileri büyük bir heyecana sahne olan yarışmada birinci oldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yarışmaya katılan öğrencileri tebrik ederek bilimin önemine vurgu yaptı. Yarışma finali, Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ön eleme turunu geçen beş lise ve beş ortaokul takımı finale kalmıştı. Finalde ortaokul ve lise kategorilerinde Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji soruları yanıtlandı. Muzafferda Güzide Pulur Ortaokulu ve Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi birinci olarak şampiyon oldu. Başkan Yazıcı, birincilik elde eden öğrencilere çeşitli ödüller takdim etti ve 550 öğrenciye Bursa Teknoloji Müzesi gezisi fırsatı tanındığını duyurdu. Tören sırasında gençlere seslenen Başkan Yazıcı, temel bilimin önemine değinerek bilimin, yaşamın her alanında önemli olduğunu belirtti.

GUHEM’de uzay keşfi büyük ilgi çekiyor!

Sıradaki haber:

GUHEM’de uzay keşfi büyük ilgi çekiyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.