h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Türkiye’nin ilki! Taksim Meydanı’nda gerçekleşecek olan uzay yolculuğunu canlı izleyin!

Türkiye’nin ilki! Taksim Meydanı’nda gerçekleşecek olan uzay yolculuğunu canlı izleyin!

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu için Taksim Meydanı'nda planetaryum kuruldu. Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu için yapılan hazırlıklar sürüyor. Fırlatma töreni birçok kentte meydanlardan izlenebilecek. Taksim Meydanı'nda kurulan planetaryumda da hazırlıklar devam ediyor.

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu, Taksim Meydanı’nda kurulan bir planetaryum aracılığıyla canlı olarak izlenebilecek. Fırlatma zamanına yaklaşılırken, meydandaki planetaryumda hazırlıklar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Şubat 2021’de duyurulan Milli Uzay Programı ve Türk bir vatandaşının uzaya gönderilmesi projesi son aşamaya gelmiştir. Türkiye’nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatıyla birlikte 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece, Türkiye saatiyle 01.11’de gerçekleşmesi planlanan fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) hareket edecektir. Heyecanla beklenen fırlatma töreni, birçok şehirdeki meydanlardan takip edilebilecektir.

Taksim Meydanı, bu tarihi geceyi izlemek için hazırlanıyor

Törenin canlı olarak izlenebileceği yerlerden biri de Taksim Meydanı olarak belirlendi. Meydanda kurulan bir planetaryum ve büyük ekranlar sayesinde fırlatma canlı olarak takip edilebilecektir. Fırlatmaya kısa bir süre kala, planetaryumdaki hazırlıklar devam ediyor.

İzlenmesi gereken yer: Taksim Meydanı’nda Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu gerçekleşecek

Sıradaki haber:

İzlenmesi gereken yer: Taksim Meydanı’nda Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu gerçekleşecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.