h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Axiom-3 mürettebatını taşıyan uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na başarıyla kenetlendi. Kenetlenme, İstanbul Taksim ve Ankara Kızılay Meydanı'ndaki planetaryumlardan da ilgiyle takip edildi. Türk Hava Yolları, uçağında kaptanın kenetlenme anını tüm yolculara duyurdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Alper Gezeravcı'nın İSS'e ilk adımını atacağını belirterek Türk bilim misyonunu ve uzay sanayisindeki atılımları vurguladı. Kacır, küresel uzay ekonomisinin Türkiye'nin de pay almasının önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı Axiom-3 mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, 37 saatlik uzay yolculuğunun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi. Bakan Kacır, kenetlenme anını yeryüzündeki planetaryumlardan ve Türk Hava Yolları uçağında duyurarak herkesin heyecanına ortak olduğunu belirtti. Türk bilim misyonu kapsamında Gezeravcı’nın ISS’e adım atacağını ve 14 gün boyunca 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştireceğini söyleyen Kacır, uzay sanayisinde Türkiye’nin daha da gelişmesi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Kacır, küresel uzay ekonomisinin büyüklüğünün 600 milyar doları aştığını ve Türkiye’nin bu ekonomiden pay alması gerektiğini belirtti. Uzay misyonuna ayrılan bütçe üzerindeki spekülasyonlara da değinen Kacır, Türkiye’nin bugün dünyaya yılda 255 milyar 800 milyon dolar ihracat yapabilen bir ülke olduğunu vurguladı. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirerek uzay yolculuğunda yer alması gerektiğini söyleyen Kacır, bu misyonun Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlayacağını ve devamının geleceğini vurguladı.

Türkiye’nin İlk Astronotu Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Görev Yapıyor

Sıradaki haber:

Türkiye’nin İlk Astronotu Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Görev Yapıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.