h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Samsun’da 73 Bin Öğrenci Eğitim Aldı, Bilim Seferberliği Devam Ediyor

Samsun’da 73 Bin Öğrenci Eğitim Aldı, Bilim Seferberliği Devam Ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park içinde oluşturduğu Bilim Samsun, 28 Şubat 2023'te açılmıştır. Yaklaşık 73 bin öğrencinin eğitim aldığı Bilim Samsun'da öğrenciler, farklı atölyelerde uygulamalı eğitim alıyorlar. Son olarak Türk astronot Alper Gezeravcı'nın görev yapacak olması nedeniyle 'Uzay' temalı atölye etkinlikleri düzenlendi. Bilim Samsun, Samsun'a kazandırılan önemli bir yatırımdır ve çocukların ufuklarını genişleteceği düşünülmektedir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bilim Samsun'un TEKNOFEST KARADENİZ'in kentteki kalıcı izlerinden biri olduğunu belirtmiştir.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park içerisinde oluşturulan Bilim Samsun, şimdiye kadar 73 bin öğrenciyi ağırladı. İki kafeterya, yürüyüş parkurları, oyun alanları ve aktivite mekanlarıyla yaklaşık 24 bin metrekarelik alanda hizmet veren Bilim Samsun, 28 Şubat 2023 tarihinde öğrenciler için kapılarını açtı. 6-14 yaş arasındaki öğrenciler, Dene-Yap, Tasarım, Girişimcilik, Astronomi Havacılık ve Uzay Bilimleri, Matematik, Doğa Bilimleri, Akıllı Tarım ve Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim alıyor. Uzman öğretmenlerin liderliğinde, öğrenciler burada branşlarında uygulamalı eğitimler alıyor. Bilim Samsun’da gerçekleştirilen son etkinlik ise Türk astronot Alper Gezeravcı’nın, Axiom Space’in Ax3 misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapacak olmasıyla birlikte düzenlenen “Uzay” temalı atölye etkinlikleri oldu.

Bilim Samsun, öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor ve bugüne kadar 73 bin öğrenciye hizmet verdi. Hafta içi günlerde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokoller çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Salı, çarşamba ve perşembe günleri okul grupları ağırlanırken, cuma günleri ise eğitim talep eden okulların talepleri karşılanıyor. Hafta sonları ise bireysel olarak gelen öğrenciler burada eğitim alabiliyorlar.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bilim Samsun’un TEKNOFEST KARADENİZ’in kentteki kalıcı izlerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Demir, çocuklar ve gençler için yapılan her çalışmayı büyük bir özenle gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, Bilim Samsun’un şehir için önemli bir eğitim yatırımı olduğunu ifade etti. Faaliyete geçtiğinden bu yana büyük ilgi gören Bilim Samsun, çocukların ufuklarının önemli bir şekilde genişleyeceği bir platform olarak hizmet veriyor. TEKNOFEST kuşağı çocuklarının burada yetiştiğini dile getirdi.

Elektrik şebekesi bakımdan tamir edildi, planlı kesintiler yaklaşık yüzde 12,5 azaldı

Sıradaki haber:

Elektrik şebekesi bakımdan tamir edildi, planlı kesintiler yaklaşık yüzde 12,5 azaldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.