h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • İş Gücünün Yüzde 40’ını Etkileyebilecek Yapay Zeka Teknolojisi Haberi

İş Gücünün Yüzde 40’ını Etkileyebilecek Yapay Zeka Teknolojisi Haberi

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yapay zeka teknolojisi iş gücünün %40'ını etkileyebilir. Yapay zekanın, yüksek eğitim gerektiren alanlarda insanların yerini alabileceği belirtilirken, dünya genelinde bu oranın %40, gelişmiş ekonomilerde ise %60 olabileceği vurgulandı. IMF, yapay zekanın gelir eşitsizliğini artırabileceği uyarısında bulundu. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, teknolojik devrimin olumsuz etkilerine karşı politika yapıcıların önlem alması gerektiğini ifade etti.

Yapay zeka teknolojisinin iş gücü üzerindeki potansiyel etkisiyle ilgili Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan bir araştırma, endişeleri artırdı. IMF raporu, yapay zekanın incelikli akıl yürütme, problem çözme ve karmaşık veri yorumlama gibi yetenekler gerektiren iş alanlarında insanların yerini alabileceğini gösterdi. Yapay zekanın dünya çapındaki iş gücünün yüzde 40’ını etkileyebileceği belirtilen rapor, gelişmiş ekonomilerde bu oranın yüzde 60’a kadar çıkabileceği uyarısı yaptı. Rapora göre yapay zeka gelecekte gelir eşitsizliğini artırabilecek fakat gelişmekte olan ekonomiler bu teknolojinin avantajlarından daha az faydalanabilecek. IMF Başkanı Kristalina Georgieva ise dünyanın teknolojik bir devrimin eşiğinde olduğunu ve bunun sonucunda bazı insanların geçim kaynaklarını kaybedebileceğini dile getirdi. Yapay zekanın eşitsizliği artırabileceğine dikkat çeken Georgieva, politika yapıcıların toplumsal gerilimleri önlemek için önceden planlı hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Sosyal medya kullanıcıları, slacktivizme önem veriyor.

Sıradaki haber:

Sosyal medya kullanıcıları, slacktivizme önem veriyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.