h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Dünyanın ilk Uzay Araştırma Merkezi’ne ev sahipliği yapan Kırşehir’de uzay yolculuğu sevinci

Dünyanın ilk Uzay Araştırma Merkezi’ne ev sahipliği yapan Kırşehir’de uzay yolculuğu sevinci

Kırşehir'deki Cacabey Medresesi, dünyanın ilk Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi olarak biliniyor. Medrese, uzaya çıkan Alper Gezeravcı'ya sevgiyle karşılık veren vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Medresenin füze motifleri ve güneş, ay, dünya sembollerini içeren sütunlar da dikkat çekti. 1272 yılında inşa edilen beyaz çinilerle süslü medrese, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken önemli bir tarihi yapıdır.

Kırşehir’deki Cacabey Medresesi, dünyanın ilk Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Şehir sakinleri, uzaya çıkan Alper Gezeravcı’ya sevgi gösterisinde bulundu. Medrese, özellikle Selçuklu Dönemi’nden kalma ve yerli-yabancı turistlerin ilgisini çeken bir merkez olarak ön plana çıkıyor. Uzay araştırmalarının tarihte ilk kez bu bölgede yapıldığını belirten halk, Kırşehir’de yaşayan insanlar olarak gurur duyduklarını ifade etti. Cacabey Medresesi, füze motifleriyle süslenmiş dış köşeleri ve güneş, ay ve dünyayı temsil eden sütunlarıyla da ilgi çekiyor. Medrese, 1272 yılında Vali Nurettin Cibril Bin Caca tarafından inşa edildi ve beyaz çinilerle süslenmiş durumda bulunuyor.

Tuzla’da bilim ve matematik etkinliği düzenlendi

Sıradaki haber:

Tuzla’da bilim ve matematik etkinliği düzenlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.