h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • DOSTEK, geleceğin inovasyon liderlerini yetiştiriyor

DOSTEK, geleceğin inovasyon liderlerini yetiştiriyor

Denizli OSB içinde yer alan DOSTEK Koleji, teknoloji ve bilim alanında çalışmalar yapan geleceğin buluşçularını yetiştiriyor. Okulda öğrenciler projelerde ve sosyal etkinliklerde yer alırken, birçok yarışmaya katılarak başarı elde ediyor. DOSTEK, öğrencilerin bilgi üretme ve teknoloji üretme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Okul yönetimi ve öğretmenler, öğrencilerin bu alandaki başarılarının gurur verici olduğunu belirtiyor.

Denizli’deki DOSTEK Koleji, teknoloji ve bilim alanında önemli çalışmalara imza atan bir okul olarak öne çıkıyor. Alanında uzman öğretmen kadrosu ve öğrencileri için öğrenme ve icraat arasında bağlantı kurmayı hedefleyen bir eğitim anlayışıyla öğrencileri geleceğin buluşçuları olarak yetiştiriyor. Okul Müdürü Saadettin Dumlu, Çocuk Buluşçular Günü kapsamında yaptığı açıklamada, her öğrencinin en az bir projede veya sosyal etkinlikte yer aldığını belirtiyor.

Okulda teknoloji üzerine yapılan çalışmalara değinen Dumlu, çağımızın bilgi çağı olduğunu ve eğitimin amacının yeni çağa uygun insan gücü yetiştirmek olduğunu söylüyor. Bu nedenle okulda projelerle öğretim tekniğine özel bir önem verdiklerini ifade ediyor. Okulda yer alan her öğrencinin en az bir projede veya sosyal etkinlikte yer aldığına dikkat çeken Dumlu, bu konuda gerekli altyapıyı oluşturduklarını vurguluyor.

Dumlu, okulun düzenlediği yarışmalara da değiniyor ve öğrencilerin bilgi üretme, teknoloji üretme, ekip çalışması ve araştırma gibi kültürleri kazanmasının temel amaç olduğunu belirtiyor. DOSTEK Koleji’nin geçmişte Türkiye genelinde düzenlenen birçok yarışmada başarı elde ettiğini ve bu başarının yarışmaları amaç değil araç edinme kültürünün sonucu olduğunu vurguluyor. Gelecekte bu başarıların artarak devam edeceğine inandığını ifade ediyor.

Dumlu ayrıca, girişimcilere olan ihtiyacı vurgulayarak, okulun gençleri dünyadaki emsalleriyle yarışabilecek düzeye getirme hedefini benimsediklerini belirtiyor. Bu çerçevede geleceğin buluşçularını yetiştirmekten gurur duyduklarını söylüyor ve başarılarında emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu’na ve sanayicilere teşekkür ediyor.

Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ertelendi, Türkiye’nin ilk astronotu gelecek güne kaldı

Sıradaki haber:

Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ertelendi, Türkiye’nin ilk astronotu gelecek güne kaldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.