h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Antalya Teknokent ve TÜRKSMD Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Antalya Teknokent ve TÜRKSMD Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent ile Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, patent ve marka değerleme başta olmak üzere sınai mülkiyet hakları ile ilgili konularda iş birliği yapılacak. Akdeniz Üniversitesi Rektörü, Türkiye'nin daha çok markasının olmasının üniversiteler ve teknokentlerle mümkün olduğunu belirtti. Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü, sınai mülkiyet varlıklarının değerlemesini yapmanın önemini vurguladı. Antalya Teknokent Genel Müdürü ise iş birliğinin üniversitenin ve teknokentin patentlerinin değerlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi ve Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri AŞ (TÜRKSMD) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, patent ve marka değerlemesi gibi sınai mülkiyet haklarıyla ilgili konularda iş birliği yapılması planlanıyor.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Sacide Kasapoğlu ve Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz arasında imzalanan protokol, marka ve patent değerlemesi hizmetlerinin geliştirilmesi ve ticari faaliyetlerin artırılması amacıyla yapıldı.

Özkan, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, markaların ve patentlerin ülkeler için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, üniversitelerin ve teknokentlerin daha fazla marka üretilmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Özkan, Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri AŞ’nin sağlayacağı bilgiler sayesinde zaman kazanacaklarını ve doğru değerlendirme yapacaklarını ifade etti.

Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Kasapoğlu ise sınai mülkiyet değerlemesinin önemine dikkat çekerek, şirketin bu alanda danışmanlık hizmetleri sunduğunu belirtti. Kasapoğlu, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Teknokent ile gerçekleştirilecek olan iş birliği sayesinde patentlerin değerlemesinin yapılacağını ve markaların hayata geçirilmesine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Antalya Teknokent Genel Müdürü Yavuz ise Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri AŞ’nin Türkiye Patent Enstitüsü’ne bağlı bir kuruluş olduğunu belirterek, üniversite ve teknokentin patentlerinin değerlemesi ve ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi için bu iş birliğine imza atıldığını ifade etti.

Samsun’da 73 Bin Öğrenci Eğitim Aldı, Bilim Seferberliği Devam Ediyor

Sıradaki haber:

Samsun’da 73 Bin Öğrenci Eğitim Aldı, Bilim Seferberliği Devam Ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.