h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ertelendi, Türkiye’nin ilk astronotu gelecek güne kaldı

Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu ertelendi, Türkiye’nin ilk astronotu gelecek güne kaldı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, SpaceX'in Axiom-3 uzay misyonunda yer alacağı fırlatma, teknik kontrollerin tamamlanması için yarına ertelendi. Fırlatma, Dragon uzay aracının yeryüzüne iniş sırasında yaşanan paraşüt sorunu nedeniyle ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, fırlatmanın yarın gece TSİ 00.49'da yapılmasının planlandığını belirtti. Gezeravcı'nın yanı sıra 4 kişilik ekibin Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılacak.

“SpaceX’in açıklamasına göre, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın katılımıyla gerçekleşecek olan Axiom-3 uzay misyonu için planlanan fırlatma, yarın geceye ertelendi. Fırlatmanın yeni planlanan saati, TSİ 00.49.’da gerçekleşecek.

Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX tarafından yapılan açıklama ile yarın geceye ertelendi. Ertelenmeye ilişkin açıklamada, ekibin fırlatmadan önceki kontrolleri tamamlamasına ve araç üzerinde veri analizi yapmasına olanak sağlayacağı belirtildi.

Fırlatmanın, Dragon uzay aracının iniş sırasında açılan paraşütlerinde yaşanan bir sorun nedeniyle ertelendiği iddia ediliyor.

Fırlatma, TSİ 00.49’da gerçekleşecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı açıklamada, fırlatmanın yarın gece TSİ 00.49’da gerçekleşme planının olduğunu belirterek, “Bu süre içinde teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz” dedi.

SpaceX’e ait Dragon uzay aracıyla NASA’nın Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden bu gece TSİ 01.11’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) fırlatılması bekleniyordu. 4 kişilik ekip içinde, Gezeravcı’ya ek olarak Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt yer alacak.

SpaceX, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer alacağı Axiom 3 uzay misyonuna ilişkin fırlatmanın yarın geceye ertelendiğini duyurdu.

Sıradaki haber:

SpaceX, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer alacağı Axiom 3 uzay misyonuna ilişkin fırlatmanın yarın geceye ertelendiğini duyurdu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.