h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Ağrı Dağı’nın Yolu, Uzaya Giden İlk Türk Astronota Açıldı

Ağrı Dağı’nın Yolu, Uzaya Giden İlk Türk Astronota Açıldı

Milli Uzay Programı'nın "ilk insanlı uzay misyonu" hedefine hazırlanan Alper Gezeravcı'nın, Ağrı'nın Tutak ilçesindeki geçmişi ortaya çıktı. Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Gezeravcı'nın Tutak'ta öğretmenlik yaptığı yıllarda çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta, Savcı Sayan'ın da bulunduğu görüldü. Sayan, duygusal bir mesajla Gezeravcı'nın geçmişine atıfta bulundu. Yıllar önce öğretmenlik yapan Gezeravcı'nın şimdi ulusal bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Milli Uzay Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan “ilk insanlı uzay misyonu”, Alper Gezeravcı ve ekibinin ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Üssü’nde son hazırlıklarını yapmasıyla birlikte önem kazanmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda, Alper Gezeravcı’nın daha önceki hayatında Ağrı’dan geçiş yaptığı ortaya çıkmıştır.

Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesabında Milli Uzay Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan “ilk insanlı uzay misyonu” hedefine yönelik çalışmaları yürüten Alper Gezeravcı’nın Ağrı’nın Tutak ilçesinde çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Alper Gezeravcı’nın babası olan Alibaba Gezeravcı’nın öğretmenlik yaptığı dönemde Tutak ilçesinde bulunan halkla birlikte olduğu görülen fotoğrafta, Savcı Sayan da yer almaktadır.

Savcı Sayan, sosyal medya hesabında duygularını şu şekilde ifade etmiştir: “Fotoğraftaki bebek, milli gururumuz Alper Gezeravcı’dır. Uzaya gidecek olan bu değerli insanımız, Alper Gezeravcı’nın bizimle birlikte büyüdüğü bir zamana aittir. Babamız olan Alibaba Gezeravcı öğretmenimiz, hepimizin bir babası gibiydi. Onu çok seviyordu ve biz de bu sevgiyi Alper’e gösteriyorduk. Ben 2021 yılında arşivimde bulduğum bu fotoğrafı öğretmenime göndermiştim ve o çok duygulanmıştı. Nereden nereye… Allah Alper Gezeravcı ve ekibine yardımcı olsun. 1980 yılında Ağrı’nın Tutak ilçesindeki Yatılı Bölge Okulu’nda çekilen bu fotoğrafı paylaşmak istedim.”

Türk halkı, ilk uzay yolculuğunu kent meydanlarından izleyebilecek

Sıradaki haber:

Türk halkı, ilk uzay yolculuğunu kent meydanlarından izleyebilecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.