h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Son Dakika
  • Astronot Alper Gezeravcı ve Axiom-3 Ekibi, ISS’de Uzay Görevine Başladı!

Astronot Alper Gezeravcı ve Axiom-3 Ekibi, ISS’de Uzay Görevine Başladı!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Axiom-3 ekibiyle birlikte ISS'de görev yapmak üzere 27 Eylül'de başladıkları "Expedition 70" görevine katıldı. Alper Gezeravcı ve diğer astronotlar, ISS'de bulunan Expedition 70 ekibi tarafından karşılandı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı dahil, Axiom-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) uzay görevine katılan “Expedition 70” astronotları ve kozmonotları tarafından karşılandı. 27 Eylül’de başlayan bu önemli görev, Türk astronot ve ekibi için büyük bir anlam taşıyor. ISS’e yapılan bu karşılama, Türkiye’nin uzay araştırmalarında geldiği noktayı ön plana çıkarmakta ve ülkemizin uzay sektöründeki yeteneklerini tüm dünyaya göstermektedir. Alper Gezeravcı ve diğer ekibi üyeleri, ISS’de gerçekleştirecekleri görevleriyle bilim ve keşif alanında önemli bir adım atacaklar. Bu haber, Türk astronotun uzay macerasına odaklanırken, okuyucuların ve arama motorlarının ilgisini çekmeyi amaçlamaktadır.

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda

Sıradaki haber:

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.