h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Güroymak’ta Soluk Borusuna Çengelli İğne Kaçan Bebek, Başarılı Operasyonla Kurtarıldı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde 8 aylık bir bebek, evde oynarken soluk borusuna çengelli iğne kaçırdı. Öksürmeye başlayan bebek, hastanede yapılan röntgen sonucunda çengelli iğneyi yuttuğu tespit edildi. Hemen Tatvan Devlet Hastanesi’ne sevki gerçekleştirilen minik çocuk, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Hakan Tuhan tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Soluk borusunda saplı olan çengelli iğne çıkarıldıktan sonra bebek, 2 saatlik gözlem sürecinin ardından taburcu edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Hakan Tuhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Güroymak ilçesinden tarafımıza ulaşan 8 aylık bir bebek vardı. Röntgen sonucunda çengelli iğnenin soluk borusuna girdiğini tespit ettik. Müdahale sonucunda çengelli iğneyi çıkardık. Bebeği yaklaşık iki saat gözlem altında tuttuktan sonra herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadan taburcu ettik” dedi.

Dr. Tuhan, bu tür durumlarla karşılaşan ailelere de bilgilendirme yaparak, “Kulak, burun, boğaz alanında yabancı cisimlerle sık sık karşılaşmaktayız. Çocuklar genellikle boncuk, kâğıt ve madeni paralar, nohut, fasulye, mısır parçaları gibi cisimleri kulaklarına veya burunlarına sokabiliyor veya yutabiliyorlar. Bu durumlar hayati tehlikeye neden olabilir. Ailelerin bu tür şüpheli maddeleri çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza etmeleri önemlidir. Bu gibi durumlarla karşılaşılması halinde ailelere müdahale etmemelerini ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Vakit.com.tr

Yayla yollarında karla mücadelede dronlar devreye giriyor!

Sıradaki haber:

Yayla yollarında karla mücadelede dronlar devreye giriyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.