h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Zeytinde hasat tamamlandı, rekolte düşük olsa da üreticiler için fiyatlar sevindirici oldu.

Zeytinde hasat tamamlandı, rekolte düşük olsa da üreticiler için fiyatlar sevindirici oldu.

Mersin'in Mut ilçesinde zeytin hasadı sona ererken, bu sezon 50 bin ton zeytin ve 5 bin ton zeytinyağı elde edildiği açıklandı. Mut, Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretiminin yüzde 30'unu karşılıyor. Zeytinin ve zeytinyağının fiyatları üreticileri memnun ederken, bu sezon kuraklık nedeniyle rekoltenin düşük olduğu belirtildi. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, bölgede zeytinciliğin uzun bir geçmişi olduğunu ve ürünlerin Fransa, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere ihraç edildiğini söyledi.

Mersin’in Mut ilçesinde zeytin hasadı sona ererken, bu sezon 50 bin ton zeytin ve 5 bin ton zeytinyağı rekoltesi elde edildiği belirtildi. Mut ilçesi, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı üretiminin %30’unu karşılamaktadır. Bu yılki hasat, geçmiş yıllara kıyasla düşük olsa da bölgedeki üreticiler memnun. Zeytinyağı fiyatları 250 ile 350 lira arasında değişirken, zeytinin kilogram fiyatı ise 30 ila 70 lira olarak belirlendi. Bu sezon zeytin toplama işçileri günlük 500 ila 750 lira arası kazanç elde etti. Mut Ziraat Odası Başkanı, bölgedeki zeytinciliğin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve zeytinin dünya genelinde Mut üzerinden yayıldığını vurguladı. Mut ilçesi, 300 bin dönüm tarım arazisinde zeytin üretimi yapmaktadır ve ürünlerini çeşitli ülkelere ihraç etmektedir.

Arı Üreticilerine “Arı Ürünleri Üretim Projesi” kapsamında kovan dağıtımı yapıldı

Sıradaki haber:

Arı Üreticilerine “Arı Ürünleri Üretim Projesi” kapsamında kovan dağıtımı yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.