h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Yozgat’ın ihracatı 122 milyon doları geçerek rekor kırdı

Yozgat’ın ihracatı 122 milyon doları geçerek rekor kırdı

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Taylan Alakoç, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) üretim yerlerine göre ihracat verilerini hesaplamaya başlamasıyla Yozgat'ın ihracat rakamlarının arttığını açıkladı. Yozgat'ın ihracatı, 55 milyon dolardan 122 milyon dolara yükseldi. Alakoç, bu verilerin Yozgat'ın gerçek potansiyelini ve değerini ortaya çıkardığını söyledi. Gelecekte daha yüksek rakamların beklendiği belirtildi.

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Taylan Alakoç, Yozgat’ın yeni ihracat verileri hakkında önemli bir açıklama yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından üretim yerlerine göre hesaplanan ihracat verileri sayesinde, Yozgat’ın ihracat rakamlarının büyük bir artış gösterdiğini belirtti. Önceki verilere göre 55 milyon dolar olan ihracat rakamı, şimdi 122 milyon dolara yükselmiştir.

Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası’nda düzenlenen Ekonomi Bülteni Tanıtım Toplantısı’na ilçe oda başkanları ve ORAN Kalkınma Ajansı da katıldı. Toplantıda, ORAN Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Doğu Sezen, TÜİK verilerine dayalı üretim yerlerine göre hesaplanan ihracat istatistikleri hakkında bilgi verdi.

Taylan Alakoç, Türkiye İstatistik Kurumu’nun il bazında ihracat verilerini açıklamasının önemine değinerek, Yozgat’ın ihracatının 122 milyon dolara ulaştığını söyledi. TÜİK verilerinin Yozgat’ın gerçek yerini ve değerini ortaya çıkardığını belirten Alakoç, bu verilerin daha önce tespit edilemeyen gerçek ihracat rakamlarını gösterdiğini ifade etti. Geçmişte en yüksek 55 milyon dolara ulaşan ihracat rakamlarının artık TÜİK tarafından üretim yerlerine göre hesaplandığını belirten Alakoç, İstanbul, Ankara, Çorum, Samsun ve Mersin’den Yozgat’a yapılan ihracat ürünlerinin de dikkate alındığını söyledi. Bu da 2023 itibariyle 122 milyon dolara tekabül etti. Alakoç, Yozgat’ın ekonomik durumunun daha iyi görüleceğini ve ileriye dönük daha yüksek rakamların beklendiğini belirtti. Ayrıca, Yozgat’ın iller bazında ihracat rakamlarını net bir şekilde göreceklerinden dolayı Gümrük Müdürlüğü’nü de şehre getirebileceklerini ifade etti ve bu konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

Kastamonu Belediyesi’nde en düşük maaş 27 bin TL seviyesine yükseldi

Sıradaki haber:

Kastamonu Belediyesi’nde en düşük maaş 27 bin TL seviyesine yükseldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.