h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Vali Soytürk, BOTAŞ’ın LNG depolama tesisini yerinde inceledi

Vali Soytürk, BOTAŞ’ın LNG depolama tesisini yerinde inceledi

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, BOTAŞ LNG İşletme Müdür Vekili Erdinç Deli'yi ziyaret ederek, Marmaraereğlisi LNG Terminali hakkında bilgi aldı. Terminal, 1989 yılında inşa edilmiş olup, gazlaştırma, depolama ve LNG dolumu gibi işlemlere hizmet vermektedir. Ziyaret sırasında Vali Soytürk, tesis hakkında ayrıntılı bilgiler edindi.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Marmaraereğlisi Kaymakam Vekili Mustafa Güler, BOTAŞ LNG İşletme Müdür Vekili Erdinç Deli’yi ziyaret ederek tesis hakkında bilgi aldılar. Vali Soytürk, BOTAŞ LNG İşletme Müdür Vekili Erdinç Deli tarafından karşılandıktan sonra LNG İşletme Müdürlüğü’ne geçti ve tesis hakkında ayrıntılı bilgi edindi.

Marmaraereğlisi LNG Terminali hakkında Vali Soytürk’e bilgi veren BOTAŞ LNG İşletme Müdür Vekili Erdinç Deli, “Marmaraereğlisi LNG Terminali, 1989 yılında BOTAŞ tarafından yapımına başlanmış ve 1994 yılında faaliyete geçirilmiştir. Bu terminal, LNG ithalatı için hem baz yük tesisi olarak kullanılmakta hem de ihtiyaç duyulduğunda pik düşürücü olarak faaliyet göstermektedir. 37 milyon Sm3/gün gazlaştırma kapasitesiyle donatılmış olan LNG terminali, 3 adet depolama tankına sahiptir. Her bir tankın kapasitesi ise 85 bin metreküptür. Terminalin temel işlevleri arasında ithal edilen LNG’nin depolanması, istenilen miktarda gazlaştırılarak BOTAŞ Ana İletim Hattı’na iletimi ve kara tankerlerinin LNG dolum işlemlerinin gerçekleştirilmesi yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Bu ziyaret, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Marmaraereğlisi Kaymakam Vekili Mustafa Güler’in enerji sektöründeki faaliyetleri takip etme ve Marmaraereğlisi LNG Terminali’nin önemini anlama çabalarının bir parçasıdır.

Adana’da ‘fiyat listesi’ denetimi: Listede eksiklik olanlara ihtar verildi

Sıradaki haber:

Adana’da ‘fiyat listesi’ denetimi: Listede eksiklik olanlara ihtar verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.