h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Ulusal ve Uluslararası İşbirliği Karavan Sektörünü Büyütme Planları Yapıyor

Ulusal ve Uluslararası İşbirliği Karavan Sektörünü Büyütme Planları Yapıyor

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, karavan sektörünün geliştirilmesi amacıyla sektör paydaşlarını Ankara'da bir araya getirdi. Karavan turizmi temasında faaliyet gösteren KUZKA, Türkiye karavan ekosisteminin geliştirilmesi için Bakanlık birimleri ve Karavan Endüstrisi Birliği ile görüşmeler gerçekleştirdi. Toplantılarda karavan üretimi, üretim standartları, ürün ihracatı ve karavan alanları düzenlemeleri gibi konular ele alındı. KUZKA'nın ev sahipliğinde düzenlenen programın amacı, karavan turizminin tüm alanlarında iş birliğini güçlendirmek ve Almanya'daki karavan endüstrisinin tecrübesini aktarmaktı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, karavan sektörünün geliştirilmesi amacıyla Ankara’da bir araya gelen sektör paydaşlarını uluslararası işbirliğine teşvik etti. Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Türkiye karavan sektörünün temsilcileri, Karavan Endüstrisi Birliği ve Karavan Salon Düsseldorf Fuarı temsilcileri katıldı. Toplantılar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda karavan üretimi, üretim standartları, ürün ihracatı ve karavan alanlarının düzenlenmesi konularını kapsadı. Ahmet Şimşek, KUZKA’nın koordinasyon göreviyle karavan turizminin gelişiminin sadece turizmle sınırlı olmadığını, üretim, tedarik zinciri, yerli üretim fırsatları, altyapı ve standartların oluşturulması gibi birçok alanda müdahalelerin gerektiğini belirtti. CIVD Genel Müdürü Daniel Onngowinarso ise Avrupa karavan endüstrisinin turizmle birlikte 65 milyar Euro hacme ulaştığını ve Türkiye’deki karavan sektörünün hızlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi. Toplantının ikinci gününde Ticaret Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı toplantısında karavan ihracat ve ithalatına yönelik düzenlemeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı toplantısında ise karavan alanlarının standartizasyonu ve ikili iş birlikleri konuları ele alındı.

Kırklareli’nde konut satışları düşüşe geçti, sektörde daralma yaşandı.

Sıradaki haber:

Kırklareli’nde konut satışları düşüşe geçti, sektörde daralma yaşandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.