h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • TÜİOSB temel altyapı ihalesi sonuçlandı: İşte Detaylar

TÜİOSB temel altyapı ihalesi sonuçlandı: İşte Detaylar

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temel altyapı ihalesi tamamlandı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. TÜİOSB'nin başkanı, ihale sürecinin önemli bir adım olduğunu belirtti. Bölgeye yeni ilave alan için yoğun ilgi olduğunu ve fabrika inşaatlarının bu yıl büyük oranda tamamlanacağını söyledi. TÜİOSB, Türkiye'nin yeşil doğan ilk organize sanayi bölgesi olarak öne çıkıyor. Bölge, dijital tarım ve gıda ekosistemini desteklemek için hazırlanıyor. Yatırımcılara da çeşitli avantajlar sunulacak. Ayrıca TÜİOSB, AB Yeşil Mutabakatı kriterlerine uyum sağlayarak yeşil dönüşümü destekliyor.

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) temel altyapı ihalesi tamamlandı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. İmza törenine TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın ve ihaleyi kazanan firma yetkilileri katıldı.

TÜİOSB Başkanı Gül Akyürek Balta, temel altyapı ihalesinin tamamlanmasının büyük bir adım olduğunu belirterek, “Bu yıl fabrika inşaatlarının çoğunu bitirmeyi planlıyoruz. Desteklerinden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

TÜİOSB’nin ilave alanına da yoğun ilgi olduğunu söyleyen Balta, bu yıl fabrika inşaatlarının büyük oranda tamamlanacağını ve 2025 yılında birçoğunun işletmeye geçeceğini öngördüklerini ifade etti.

TÜİOSB, Türkiye’nin yeşil doğan ilk Organize Sanayi Bölgesi olduğunu vurgulayan Balta, “TÜİOSB, akıllı teknik alt yapılar ve çeşitli merkezler ile tarım ve gıda sektöründe liderlik yapacak” dedi.

TÜİOSB’nin yatırımcılarına önemli avantajlar sunduğunu belirten Balta, atık yönetim tesisleri ve çevre laboratuvarı gibi yatırımlarla ekonomik avantajların da üssü olmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeşil dönüşümün önemine değinen Balta, AB Yeşil Mutabakatı kriterlerine uymanın önemli olduğunu vurguladı ve TÜİOSB’nin bu konuda örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Elektrik Tüketim Bilgi Sistemi’nde yönetim bir araya geldi

Sıradaki haber:

Elektrik Tüketim Bilgi Sistemi’nde yönetim bir araya geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.