h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • TOBB Gaziantep KGK, geleceğe güçlü adımlarla ilerleyen üreten kadınları destekliyor

TOBB Gaziantep KGK, geleceğe güçlü adımlarla ilerleyen üreten kadınları destekliyor

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından gerçekleştirilen “Ekonomide Üretime Katılan Görünmez Eller Projesi” kapsamında, evde üretim yapan kadın üreticilere eğitim programı düzenlendi. Gaziantep Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen programda, gıda güvenliği, hijyen ve paketleme eğitimi ile temel girişimcilik konularında bilgiler verildi. Proje amacı ise kadınların üretim yapma ve ticarete dönüştürme kabiliyetlerini arttırmak ve ekonomiye katkı sağlamaktır. Eğitimin ardından mentörlük hizmeti veren kurul, katkılarından dolayı eğitmenlere teşekkür belgesi takdim etti.

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), “Ekonomide Üretime Katılan Görünmez Eller Projesi” kapsamında evde üretim yapan kadın üreticilere yönelik bir eğitim programı düzenledi. Gaziantep Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen programda, Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oya Özkanlı “Gıda Güvenliği, Hijyen ve Paketleme Eğitimi” ve Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Yanar ise “Temel Girişimcilik Eğitimi” konularında katılımcılara bilgi verdi.

TOBB Gaziantep KGK Başkanı Ayşen Ahi, “Ekonomide Üretime Katılan Görünmez Eller Projesi” ile üreten kadınların sayısını artırmak ve gelişen dünyaya uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla eğitim programları düzenlediklerini belirtti. Ahi, kadınların aile düzenlerini korurken aynı zamanda evde üretim yaparak emeklerini ticarete dönüştürebileceklerini ve kendilerine ve ekonomiye fayda sağlayabileceklerini ifade etti. Ahi, kadınların başaramayacağı hiçbir şey olmadığını ve her türlü engeli aşabileceklerini vurguladı. TOBB Gaziantep KGK olarak kadın üreticilerin ticarette daha etkin olmaları, stratejik adımlar atmaları ve satış-pazarlama konusunda daha etkin olmaları için projeler ve eğitimlerle destek sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

Ahi, yürütülen çalışmalara her yıl düzenli olarak devam ettiklerini ve kadınlara mentörlük hizmeti verdiklerini kaydetti. Şehirde yaşayan, çalışan, üreten ve emek veren kadınlara yönelik desteklerin “Ekonomide Üretime Katılan Görünmez Eller Projesi” gibi artarak devam edeceğini dile getiren Ahi, projenin ve eğitimlerin kadınlar için faydalı olmasını diledi. Program sonunda TOBB Gaziantep KGK Başkanı Ayşen Ahi tarafından Prof. Dr. Rüstem Yanar ve Dr. Oya Özkanlı’ya “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: “Kuşadası’nın geleceği için daha hızlı hareket edeceğiz”

Sıradaki haber:

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: “Kuşadası’nın geleceği için daha hızlı hareket edeceğiz”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.