h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’ndan kırsal kalkınma destekleri açıklaması

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’ndan kırsal kalkınma destekleri açıklaması

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, çiftçilere yönelik yapılan destekler ve başvuru süreci hakkında bilgilendirme yapıldı. Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği kapsamında yapılacak projelere %50 hibe desteği sağlanacağı belirtildi. Ayrıca tarım ürünlerinin işlenmesi, hayvancılık, su ürünleri, seracılık gibi konularda da yatırımcılara destek verileceği ifade edildi. Programın başvuruları 19 Şubat tarihine kadar online olarak yapılabilecek.

Düzce’de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı tanıtıldı. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Engin Çavuş, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü V. Osman Avcı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mustafa Kayabaş, üreticiler ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda, aktif olarak çiftçilik ve tarım faaliyetleri sürdürenlere yönelik olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı hakkında bilgiler verildi. Ziraat mühendisi Mustafa Kayabaşı, program kapsamında altyapı projelerine 3 milyon liraya kadar, ekonomik yatırım projelerine ise 14 milyon liraya kadar destek sağlanacağını açıkladı.

Kayabaşı, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği’nin yayımlandığı ve başvuruların online olarak yapılabileceği bir çalışma olduğunu belirtti. Kırsal kalkınma desteklerinde küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklendiğini vurgulayan Kayabaşı, yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını ifade etti.

Ayrıca program kapsamında tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması, hayvancılık ve su ürünleri, seracılık, mantarcılık, arıcılık, yenilenebilir enerji kullanımı gibi birçok konuda yatırımcılara hibe desteği sağlanacağı bildirildi.

Türkiye’den yurt dışına 25 milyon 388 bin dolarlık çay ihracatı

Sıradaki haber:

Türkiye’den yurt dışına 25 milyon 388 bin dolarlık çay ihracatı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.