h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Simav’daki jeotermal sahası incelenerek değerlendirildi

Simav’daki jeotermal sahası incelenerek değerlendirildi

Kütahya'nın Simav ilçesinde, jeotermal sahasının potansiyelinin belirlenmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Simav Kaymakamı, Belediye Başkanı, İl Özel İdaresi Jeoloji Mühendisi ve diğer yetkililer, jeotermal enerjiyi daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanma konusunda bir araya geldi. Toplantı sonrasında ise İzmir Jeotermal Genel Müdürü ve Karabağlar Kaymakamı ziyaret edilerek teknik incelemeler yapıldı.

Simav ilçesinde jeotermal enerjinin daha verimli ve sürdürülebilir olarak kullanılması amacıyla, jeotermal sahasının potansiyeli belirlenmek üzere bir toplantı düzenlendi. Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Simav Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Göksel Ilgaz, Kütahya İl Özel İdaresi Jeoloji Mühendisi Mehmet Çağlar, Jeotermal Şefi Mehmet Pınar ve OSB Harita Mühendisi Said Can Peke, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Demir ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir ile bir araya geldi.

Toplantının ardından heyet, İzmir Jeotermal Genel Müdürü ve Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği’ni ziyaret ederek, İzmir jeotermalinde teknik incelemelerde bulundu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Ticaret Bakanlığı, sağlık turizmi alanında iş birliği yapacak.

Sıradaki haber:

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Ticaret Bakanlığı, sağlık turizmi alanında iş birliği yapacak.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.