h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Savunma Sanayii Başkanlığı, imza töreniyle yeni başlatılan Ar-Ge projelerini duyurdu

Savunma Sanayii Başkanlığı, imza töreniyle yeni başlatılan Ar-Ge projelerini duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığı 14 Ar-Ge projesinin imza törenini gerçekleştirdi. İş birliğiyle oluşturulan projelerde, toplam on üç yüklenici ve alt yüklenici yer aldı. Bu projelerle, yurt dışı bağımlılığının azaltılması, yerli ve ileri teknoloji içeren milli çözümlerin hayata geçirilmesi ve Türkiye'nin Ar-Ge ve teknoloji yetkinliğinin artırılması hedefleniyor. Proje kapsamında lazer metal toz ergitme, seramik matris kompozitler, nanomalzemeli piroteknikler gibi çalışmalar yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Kuvvetlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığı Ar-Ge projelerinin imza törenini gerçekleştirdi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün, Türk Silahlı Kuvvetleri, akademi ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla SSB’de düzenlenen törende, proje kapsamında yürütülecek 14 Ar-Ge projesi için imzalar atıldı. SSB Başkanı Görgün, törende yaptığı konuşmada, bu projeler sayesinde üniversite ve araştırma merkezlerinde üretilen teknolojik bilginin hızlı bir şekilde sanayileştirilip ticarileşmesini hedeflediklerini belirtti. Türk savunma sanayiinin ileri teknolojiye sahip ürünler üretme ve diğer sektörlere öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Görgün, Ar-Ge çalışmalarında kamu, akademi ve özel sektörün iş birliği içinde hareket edeceğini söyledi.

Bu proje kapsamında üniversiteler, KOBİ’ler ve şirketler olmak üzere toplamda on üç farklı yüklenici ve alt yüklenici yer alıyor. İmzalanan yeni Ar-Ge projeleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının yerli ve özgün çözümlerle karşılanması, yurtdışına bağımlılığın azaltılması ve Türkiye’nin Ar-Ge ve teknoloji yetkinliğinin artırılması amaçlanıyor.

İmzalanan projeler arasında Metal Matris Kompozit Malzemeler için Lazer Metal Toz Ergitme Prosesi’nin Geliştirilmesi, Yüksek Sıcaklık Ötektik Oksit Seramik Matris Kompozitlerin Geliştirilmesi, SiC Elyaf ve SiC Matrisli Kompozit Geliştirilmesi Faz-1 gibi projeler bulunuyor. Ayrıca Nanomalzemeli Pirotekniklerin Geliştirilmesi, Eritilerek Dökülebilir Duyarsız Patlayıcı Geliştirilmesi, Su Altı Sentetik Açıklıklı Görüntüleme Yeteneği Kazandırılması gibi projeler de imzalandı.

Kaynak: Vakit.com.tr

Erzincan’dan 2 proje yatırım programına dahil edildi

Sıradaki haber:

Erzincan’dan 2 proje yatırım programına dahil edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.