h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özdemir’e göre, yayla turizmi geliştirilmeli

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özdemir’e göre, yayla turizmi geliştirilmeli

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, ilçelerde yapılan yönetim kurulu toplantılarına Koyulhisar ilçesini de ekledi. Yönetim kurulu üyeleri, Koyulhisar Belediye Başkanı ve Kaymakamı ile görüşerek iş yerleri ziyaret etti. STSO Başkanı Zeki Özdemir, ilçelerin ekonomik ve sosyal büyümesinin Sivas'ın büyümesi için önemli olduğunu vurguladı. Yayla turizmi ve orman ürünleri konuları da toplantıda ele alındı. Katılımcılar, Koyulhisar esnafının taleplerini dile getirdi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), ilçelerde düzenlediği yönetim kurulu toplantılarına Koyulhisar ilçesinde devam etti. Başkan Zeki Özdemir ve STSO yönetim kurulu üyeleri, Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli ve Koyulhisar Kaymakamı Oğuzhan Demir ile bir araya geldi. Heyet, daha sonra Koyulhisar’daki esnafları ve tüccarları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Toplantıya Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir, Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli, Koyulhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Gökhan Helva, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erol Ülker, Ziraat Odası Başkanı Vedat Canan ve Koyulhisar esnafı katıldı.

STSO Başkanı Zeki Özdemir, bölgesel kalkınmanın önemine dikkat çekerek, “İlçelerimizle beraber ekonomik ve sosyal anlamda büyümezsek Sivas’ı büyütmüş sayılmayız, bir yanımız eksik kalır” dedi. Özdemir ayrıca, Koyulhisar’ın potansiyelini ve sorunlarını değerlendirmek amacıyla ilçede toplantı yapmayı tercih ettiklerini belirtti.

Türkiye’nin ikinci büyük şehri olan Sivas’ın hitap ettiği coğrafya bakımından en büyük oda olduklarını vurgulayan Özdemir, farklı ilçelerin potansiyellerinin ve sorunlarının farklılık gösterebileceğini söyledi. Koyulhisar’daki üretici, tüccar ve esnafı dinlemek amacıyla orada olduklarını ifade eden Özdemir, siyasiler ve kamu görevlileri ile de bu konuları paylaşarak kamuoyu oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Başkan Özdemir ayrıca, yayla turizminin sürdürülebilir turizmin temel taşları arasında olduğunu vurgulayarak, Koyulhisar’ın bu alanda büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi. Koyulhisar’ın hem doğu hem de batı ile kesişen bir konumda olduğunu ifade eden Özdemir, bu yoğun trafiği ekonomik açıdan en iyi şekilde değerlendirmenin önemine dikkat çekti. Ayrıca, yaylaların bulunduğu bölgelerdeki ormanların da farklı üretim alanları olarak kullanılabileceğini belirtti.

Toplantıda, katılımcılar söz alarak Koyulhisar esnafının taleplerini ve sorunlarını dile getirdi.

Yozgat’ın ihracatı 122 milyon doları geçerek rekor kırdı

Sıradaki haber:

Yozgat’ın ihracatı 122 milyon doları geçerek rekor kırdı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.