h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Sadece kadınların çalıştığı bir tekstil atölyesi

Sadece kadınların çalıştığı bir tekstil atölyesi

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki eski otogar binası, tekstil atölyesine dönüştürüldü. Kadınlardan oluşan çalışanlar, sadece yurtdışına satış gerçekleştiriyor. Atölyede üretilen ürünler, İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, atölyenin cari açığın kapatılmasına ve kadın istihdamına katkı sağladığını belirtti. İşletme sahibi Osman Kurt, atıl vaziyetteki otogar binasını kısa sürede işletmeye dönüştürdüklerini söyledi. Atölyede 84 kadın çalışıyor. Textil atölyesi çalışanlarından Zeynep Yegin, sevdiği işi yapmanın mutluluğunu dile getirdi.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bulunan eski otogar binası, tekstil atölyesine dönüştürüldü. Sadece yurtdışına satış yapan atölyede çalışanların tamamı kadınlar olup, üretilen ürünler birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in katıldığı etkinlikte, atölye hizmete açıldı. Kelkit Belediyesi tarafından atıl vaziyette olan otogar binası, yatırımcı Osman Kurt’a tahsis edilerek tekstil atölyesi haline getirildi. Vali Tanrısever, atölyenin sadece yurtdışına ihracat yapmasının cari açığı kapatmaya ve istihdama katkı sağlayacağını belirtti. Atölye sahibi Osman Kurt ise atıl durumda olan otogar binasını üç ayda işletme haline getirdiklerini ifade etti. Şu anda 84 kadının çalıştığı atölyede, üretilen ürünler İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Çalışanlardan Zeynep Yegin ise sevdiği işi yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmalarını, ailesine katkıda bulunabilmelerini ve gelişebilmelerini önemli bulduğunu ifade etti.

Gaziantep Sanayi Odası’nda yeni yılın başlangıcı için ilk meclis toplantısı yapıldı!

Sıradaki haber:

Gaziantep Sanayi Odası’nda yeni yılın başlangıcı için ilk meclis toplantısı yapıldı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.