h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Muradiye’de Tekstil Fabrikası Kadın İstihdamını Artırıyor

Muradiye’de Tekstil Fabrikası Kadın İstihdamını Artırıyor

Van'ın Muradiye ilçesinde, Van Valiliği tarafından inşa edilen tekstil fabrikası kadın istihdamına katkı sağlayacak. Fabrika, Aile Destek Merkezi bünyesinde eğitim alan kadınlara iş imkanı sunuyor. İlk etapta 200 kadın çalışanıyla fabrikada aile ekonomisine katkıda bulunuluyor. Üretilen ürünlerin büyük bir kısmı yurtdışına ihraç ediliyor. Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, fabrikanın ilçedeki istihdam sorununa çözüm olacağını belirtti.Özgün başlık örneği: "Kadınlara istihdam imkanı sunan tekstil fabrikası Muradiye'de açıldı"

Van’ın Muradiye ilçesinde, kadın istihdamını desteklemek amacıyla bir tekstil fabrikası kuruldu. Van Valiliği tarafından yapılan 2 bin 200 metrekarelik fabrika, Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesindeki kurslara katılan kadınlara iş imkanı sağlamak için açıldı. Fabrikada yaklaşık 200 kadın görev alarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Aylık olarak yaklaşık 300 bin ürünün dikildiği fabrikada üretilen ürünlerin yüzde 80’i Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre ve Norveç’e ihraç ediliyor.

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, fabrikayı ziyaret ederek ilçedeki istihdam sorununu çözmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Aydoğan, “İlçenin ilk tekstil fabrikasını, kadınların ayaklarının üzerinde durmaları, kendi geçimlerini sağlamaları ve istihdama katılmaları açısından önemsiyoruz. Bu tür yatırımların devamını sağlamak için çabalarımızı sürdürüyoruz. Çalışan ve ekonomik özgürlüğe sahip olan kadınların kendilerini daha rahat ifade edebileceklerine, ailelerine daha fazla katkı sağlayabileceklerine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’ın Hacıbaba markası Avrupa pazarına doğru büyüme yolunda

Sıradaki haber:

Diyarbakır’ın Hacıbaba markası Avrupa pazarına doğru büyüme yolunda

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.