h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Mezitli’deki Kadınlar Enginar Üretiyor: İşte Bu Lezzetli Sebze İçin İnanılmaz Bir Çalışma

Mezitli’deki Kadınlar Enginar Üretiyor: İşte Bu Lezzetli Sebze İçin İnanılmaz Bir Çalışma

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Menderes Mahallesi'nde tarımsal üretim yapan kadın üreticileri ziyaret etti. Başkan Tarhan, enginar yetiştiriciliği yapan kadınlarla bir araya gelerek çalışmalarını yerinde inceledi. Üretici kadınlarla sohbet eden Tarhan, kent tarımının önemine vurgu yaparak, belediye olarak üretime destek verdiklerini belirtti. Menderes Mahallesi'ndeki imarlı arsaların kullanılarak yapılan tarımsal üretimin kadınların okumalarına katkı sağladığını söyleyen Tarhan, kadınlara teşekkür etti ve kolaylıklar diledi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tarımsal üretim yapan kadın üreticileri ziyaret etti. Menderes Mahallesi’nde enginar üretimi yapılan boş alanda incelemelerde bulunan Tarhan, üretici kadınlarla bir araya geldi ve sohbet etti.

Tarhan, üretimin önemine vurgu yaparak, her zaman üretimi desteklediklerini belirtti. “Güzel Mezitli’mizin Menderes Mahallesi’nde, çevremizdeki sitelerin arasında bulunuyoruz. Çevremizde geniş bir alanda enginar üretimi yapılıyor. Çalışkan üretici kadınlarımızla bir araya geldik ve burada harika bir çalışma gerçekleştirdik. Enginar hasadı Nisan ve Mayıs aylarında başlayacak. Belediyemizin hayata geçirdiği kent tarımı, diğer kent tarımlarından farklı bir özelliğe sahip. Kent tarımı, kent içindeki imarlı arsalar üzerinde gerçekleştiriliyor. Boş arsaları da değerlendirerek kooperatifimiz aracılığıyla çeşitli ürünlerin yetişmesini sağlıyoruz. Kadınlarımız da topladıkları ürünleri tüketiciye sunuyor ve elde ettikleri gelirle kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunuyorlar. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz ve kent içindeki imarlı arsalar üzerinde tarımsal üretim yapıyoruz. Kadınlarımıza emekleri ve çalışmaları için teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Dijital Para Birimi TROY’a geçiş yavaşlıyor

Sıradaki haber:

Dijital Para Birimi TROY’a geçiş yavaşlıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.