h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Mahalleye su ulaşımı sağlayan 7 kilometrelik hat ile birlikte güneş enerjisi sistemi kuruldu!

Mahalleye su ulaşımı sağlayan 7 kilometrelik hat ile birlikte güneş enerjisi sistemi kuruldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı ilçesinin Ovacık Mahallesi'nde yaşanan susuzluk sorununu güneş enerjisi sistemiyle çözdü. Mahalledeki su kaynağının azalması nedeniyle yıllardır susuzluk çeken vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sayesinde suya kavuştu. Güneş enerjisi sistemiyle su pompalayan belediye, enerji bedeli ödemeden hizmet sağlıyor. Ovacık halkı, uzun süredir susuzluk çektiklerini ancak şimdi Çukurkuyu bölgesinden su sağlanmasıyla bu sorunlarını çözdüklerini ifade ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ovacık Mahallesi’nde susuzluk sorununu çözdü. Elmalı’ya 51 kilometre uzaklıkta bulunan ve en yüksek rakımlı mahalle olan Ovacık, yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşıyordu. Ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla bölgeye güneş enerjisi sistemi (GES) kuruldu ve Ovacık Mahallesi’ne su basıldı. Bu sayede Ovacık halkının su ihtiyacı karşılanmış oldu.

Ovacık Mahallesi’ndeki su sorununun çözümüne ilişkin bilgi veren ASAT Genel Müdürlüğü Elmalı Şube Müdürü Bilal Bayram, Çukurkuyu mevkiine kurulan GES sistemiyle mahalleye su taşındığını ifade etti. GES sistemi, 24 adet panelden oluşuyor ve 2,2 kilowattlık çevirici ile çalışan bir dalgıç motoru sayesinde su basıyor. Bu şekilde mahalleye yeterli su sağlanıyor ve vatandaşların susuzluk çekmesi engelleniyor. Bayram, ayrıca GES sistemi sayesinde enerji bedeli ödenmediğini ve böylece tasarruf sağlandığını da belirtti.

Ovacık sakinlerinden Ali Çetin ise uzun süredir yaşadıkları susuzluk sorununu Çukurkuyu’dan gelen su ile çözdüklerini söyledi. Eskiden atalarının getirdiği suyla idare ettiklerini ancak suyun yetersiz gelmeye başladığını dile getiren Çetin, artık susuzluk çekmediklerini ve su ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ovacık Mahallesi’ndeki susuzluk sorunuyla ilgili atılan adımlar, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Hamsi avı azalınca 2 gün avlanmama kararı aldılar

Sıradaki haber:

Hamsi avı azalınca 2 gün avlanmama kararı aldılar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.