h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

İşçilere tarihi ücret artışı müjdesi

Özçelik-İş Sendikası ve MESS arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi, metal işçilerinin ücretlerine yüzde 98.8 oranında rekor bir artış getiriyor. Sözleşme, saat ücreti 65 TL'nin altında olan ücretleri 65 TL'ye çekerek, yüzde 32 artış sağlıyor. Ayrıca, her kıdem yılı için 2 TL kıdem zammı ve sosyal yardımlarda da yüzde 140 artış yapılacak. Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, sözleşmeyi üyelerin talepleri doğrultusunda imzaladıklarını belirtti.

Metal İşçilerine Yüzde 98.8 Ücret Artışı Sağlayan Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Özçelik-İş Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS), geçen Eylül ayından bu yana devam eden süreç sonucunda rekor bir ücret artışıyla MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladı. Sözleşme, masa başında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda metal işçilerinin ücretlerine yüzde 98.8 oranında bir artış sağlamayı hedefliyor.

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’ne ilişkin açıklama yapan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Uzun ve zorlu bir süreç yaşadık. Üyelerimizin taleplerini göz önünde bulundurarak, onların yüzünü güldürecek şekilde sözleşmeyi masa başında imzalamayı başardık” dedi.

Değirmenci, sözleşmenin detayları hakkında şu bilgileri verdi: “Toplu İş Sözleşmemizin ilk altı aylık döneminde, saat ücreti 65 TL’nin altında olan ücretler 65 TL’ye yükseltildi ve buna ek olarak yüzde 32 oranında bir artış yapıldı. Bunun üzerine 30 TL seyyanen zam uygulandı. Ayrıca her kıdem yılı için 2 TL kıdem zammı ilave edildi. Tüm bu artışlarla birlikte, üyelerimizin ücretlerinde sözleşmenin ilk altı ayı için ortalama yüzde 98.8 oranında bir artış sağlanmış oldu.”

Değirmenci, sözleşmenin diğer dönemlerine ilişkin de açıklamalarda bulunarak, “İkinci altı aylık dönemde yüzde 30, enflasyon oranının yüzde 30’u aşması durumunda ise enflasyon oranında ücret artışı yapılacak. Sosyal yardımlar da birinci yılda yüzde 140 oranında artacak ve ikinci yılda ise yıllık enflasyon oranında artışlar gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

Sözleşmedeki diğer kazanımların da oldukça önemli olduğunu belirten Değirmenci, üyelere, işyerlerine, sendikaya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, süreç boyunca kararlılıkla destek ve katkı sağlayan üyelere teşekkür etti ve onlara sağlıklı ve huzurlu günlerde ücretlerini harcama imkanı diledi.

Dikkat çekici bir başarı: Elazığ vişne mermeri dünyayı etkisi altına alıyor!

Sıradaki haber:

Dikkat çekici bir başarı: Elazığ vişne mermeri dünyayı etkisi altına alıyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.