h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • İş yeri kiralarında uçuk fiyat artışı sonunda son buldu

İş yeri kiralarında uçuk fiyat artışı sonunda son buldu

Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı ve depremin yol açtığı göç dalgası nedeniyle kira fiyatları önemli ölçüde arttı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, yüksek fiyatlı kiralık dairelerin ardından dükkan fiyatlarında da bir düşüş olduğunu belirtti. Pandemi krizinin ardından yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle Antalya'daki konut ve işyerlerinde fiyatlar astronomik seviyelere yükseldi. Ancak göç durduğunda ve insanlar memleketlerine dönmeye başladığında konut ve işyeri fiyatlarında bir düşüş yaşandı. Çağlar, fiyatların normal seviyelere geri döndüğünü söyledi ve gelecekte de fiyatların bu şekilde devam etmesini öngördü.

Turizm şehri Antalya’da, Rusya-Ukrayna savaşı ve depremden kaynaklanan göç dalgası sonucunda kira fiyatları önemli ölçüde arttı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, yüksek fiyatlı kiralık dairelerin yanı sıra dükkan fiyatlarındaki balonun da patladığını belirtti.

Pandemi krizinin ardından turizm şehri Antalya’da konut sıkıntısı yaşanmasının yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşı ve deprem sonucu yaşanan göç nedeniyle özellikle sahil bölgelerindeki konut ve işyeri fiyatları astronomik bir şekilde artış gösterdi. Konut fiyatları normal değerlerin 10 katı üzerinde yükselirken, bu artış iş yerlerinin kiralık fiyatlarına da yansıdı. Ancak göçün durması ve bazı insanların geri dönmesiyle birlikte Antalya’da konutlarda olduğu gibi iş yeri fiyatlarındaki yükseliş durdu ve kısmi bir gerileme yaşandı. Kent merkezinde birçok dükkanın camında kiralık veya satılık ilanlarının bulunduğu görüldü.

Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, sektördeki son durumu ve kiralık iş yerlerindeki durumu açıkladı. “Fiyatlar normal seviyesine döndü” diyen Çağlar, pandemi sonrasında Rusya-Ukrayna savaşının patlak verdiğini ve büyük bir göçün Antalya’ya geldiğini hatırlattı. Bu göçle birlikte insanlar hem yaşamaya başladığı hem de esnaflık yapmaya başladığına dikkat çeken Çağlar, “Bunun sonucunda dükkan, ofis ve evler azalmıştı. Bu nedenle fiyatlar aşırı derecede arttı. Pandemi döneminde duran inşaatlar yeniden başladıktan sonra Rusya-Ukrayna savaşının durmasiyle birlikte insanlar memleketlerine geri dönmeye başladı. Bu süreçte ofisler ve evler boşalmaya başladı. Şu anda Antalya’da ofis ve kiralık ev bulabiliyoruz. Bir zamanlar bunları bulamıyorduk. Bu artışla birlikte fiyatlar normal seviyelerine indi. Daha önce çok yüksekti ve balondu bu fiyatlar. Bulunamadığı için karaborsaya dönüşmüştü. Fiyatlar yüksek tutuldu. Şimdi ise kiracı bulunamayınca fiyatlar normal seviyesine geldi” şeklinde konuştu.

“Fiyatlarda düşüş oldu ama daha da düşmez” diyen Çağlar, fiyatların normal seviyelerde olduğunu ve denize sıfır olan yerlerin fiyatlarının hala düşük olmadığını belirtti. Ancak diğer bölgelerde küçük çaplı bir düşüş olduğunu ifade etti. Çağlar, fiyatlarda %10-15 arasında bir gerileme olduğunu ve fiyatların normal seviyelerine indiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte fiyatların düşüp düşmeyeceği konusunda ise Çağlar, düşmeyeceğini ve enflasyona bağlı olarak normal seviyelerde devam edeceğini düşündüğünü belirtti. Çağlar, uzun yıllardır esnaflık yaptığını ve bu süre boyunca bu kadar yüksek fiyatları görmediğini söyledi. Fiyatların tamamen pandemi dönemine, insanların fırsatçılığına, Rusya savaşına ve Antalya’ya gelen göçe bağlı olarak şiştiğini ancak şimdi düştüğünü ve normal seviyelerine geldiğini ifade etti. Şu anda Antalya’da 10 binden 250 bin liraya kadar değişen fiyatlar olduğunu belirten Çağlar, fiyatların bu şekilde devam edeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Erzincan’da simit fiyatlarına zam yapıldı

Sıradaki haber:

Erzincan’da simit fiyatlarına zam yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.