h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Hava Koşulları Balık Fiyatlarını Değiştirdi: İşte Detaylar!

Hava Koşulları Balık Fiyatlarını Değiştirdi: İşte Detaylar!

Bursa'da yaşanan olumsuz hava şartları, balıkçıları ve balık tezgahlarını etkiledi. Fırtınalar nedeniyle denize açılamayan balıkçılar, çeşitliliğin azaldığını ve balık fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Hava şartları düzelmezse fiyatların daha da artabileceği belirtilirken, mevsim normallerine dönülmesi halinde istavrit ve hamsinin talep gördüğü ve fiyatlarının düşebileceği ifade edildi. Bu yıl hamsi bol olduğu için fiyatların düşmesi bekleniyor. Denizdeki sert rüzgarlar, kayıkların çalışmasını ve balığın bulunmasını engelleyerek fiyatlara yansıyor. Hamsi ve istavrit en çok tercih edilen balık türleri arasında yer alıyor.

Bursa’da yaşanan olumsuz hava şartları, balık tezgahlarını etkiledi ve balıkçılar denizlere açılamadı. Fırtınalar, denizlerdeki balık çeşitliliğini azalttı ve balık fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Balıkçılar, hava koşullarının kötüleşmesi durumunda fiyatların daha da artabileceği konusunda uyardı. Ancak mevsim normallerine dönüldüğünde, istavrit ve hamsinin talep gördüğünü ve fiyatlarının düşebileceğini belirttiler. Kış aylarında popüler olan hamsi 80, çupra 150, levrek 160, sardalya 70, istavrit 70 ve somon ise 250 liradan satışa sunuldu.

Bu yıl hamsi bolluğu yaşanıyor ve mevsim koşullarının normale dönmesi durumunda hamsi ve istavrit fiyatlarının düşebileceğini ifade eden balıkçı Fatih Gümüş, “Bu yıl balıkçılık çok verimli geçiyor, fakat son 2-3 gündür hava çok sert esiyor. Bu yüzden az miktarda balık çıktığı için fiyatlar biraz yükseldi. Normalde bol olduğunda hamsi fiyatları 60-100 lira arasında olur. Ancak rüzgarlı havalarda tekneler çalışamıyor ve balık bulmakta zorlanıyoruz. Bu da fiyatlara yansıyor. Hamsi en çok satılan balık türüdür ve genellikle 100-150 liraya satılmaktadır. Bu yıl istavrit ve hamsi talep görüyor. İstavritin fiyatı ise 70-100 lira arasında değişmektedir” şeklinde konuştu.

Umut ışığı! İki önemli proje özel bireyler ve aileleri için başlatıldı

Sıradaki haber:

Umut ışığı! İki önemli proje özel bireyler ve aileleri için başlatıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.