h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Hamsi avı azalınca 2 gün avlanmama kararı aldılar

Hamsi avı azalınca 2 gün avlanmama kararı aldılar

Karadeniz'de hamsi avı son yılların en bereketli sezonlarından birini yaşarken, son günlerde bir düşüş yaşandı. Bu nedenle tekneler, 2 gün boyunca hamsi avlamama kararı aldı. Trabzon Toptancı Balık Hali'ne hiç hamsi gelmezken, teknelerin bu kararı nedeniyle Hopa ile Gürcistan sınırına yakın olan bölgelerde hamsi bulunmamaktadır. Gürcistanlı ve Türk balıkçılar arasında anlaşma sonucu alınan karara devletin herhangi bir yasağı bulunmamaktadır. Hamsi Türk karasularına gelmesi beklenmektedir ve tekneler cumartesi günü yeniden avlanmayı planlamaktadır. Hamsi fiyatları da bu dönemde yüksek seyretmektedir.

Karadeniz’de hamsi avı sezonu genellikle yılbaşından önce en verimli dönemini yaşar. Ancak son günlerde hamsi bolluğu azalmaya başlayınca, tekneler 2 gün boyunca hamsi avlamama kararı aldı. Trabzon Toptancı Balık Hali’ne hiç hamsi gelmediği bildirildi ve bunun sebebinin teknelerin aldığı bu karar olduğu belirtildi.
Balıkçı esnaflarından Adem Kaygusuz konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Dünkü hamsi bol geldi ve kilosu yaklaşık 50 TL civarındaydı. Ancak bugün hamsi gelmemesinin nedeni, hamsinin Hopa ile Gürcistan sınırı arasında olduğu için teknelerin 2 gün avlanmama kararı aldığıdır. Çünkü hamsinin Türk karasularına gelmesini beklememiz gerekiyor. Gürcistanlı balıkçılar ve Türk balıkçılar bu kararı aldı. Devletin herhangi bir yasaklaması yoktur. Ancak bizim teknelerimiz böyle bir karar aldı. Umarım cumartesi günü tekrar denize açılırlar.”
Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise Türk ve Gürcistan taraflarında avcılık yapan teknelerin bu kararı aldığını belirterek, “Hamsi şu anda sınırdan geçemediği için tekneler kendi aralarında 2 gün boyunca avlanmama kararı aldı. Her iki tarafın tekneleri de bu kararı aldı. Şu anda hamsi kilosu 100 TL” dedi.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde 2023 Yılı Değerlendirildi, 2024 Hedefleri Belirlendi

Sıradaki haber:

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde 2023 Yılı Değerlendirildi, 2024 Hedefleri Belirlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.