h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Güneydoğu’daki temel gıda ihracatçıları Dörtyol-Hassa projesine odaklandı

Güneydoğu’daki temel gıda ihracatçıları Dörtyol-Hassa projesine odaklandı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Dörtyol Hassa Demiryolu ve Otoyolu projesinin Güneydoğu bölgesindeki ihracatçıları heyecanlandırdığını belirtti. Proje, Gaziantep'i İskenderun Limanı'na bağlayacak ve bölgenin ihracat potansiyelini artıracak. Kadooğlu, projenin Gaziantep'in yanı sıra diğer sanayi şehirlerini de olumlu etkileyeceğini ve ticaretin daha da kolaylaşacağını vurguladı. Ayrıca, proje sayesinde deniz yoluyla yapılan ihracatın maliyet ve zaman açısından da tasarruf sağlanacağını ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güneydoğu bölgesinde heyecanla beklenen Dörtyol Hassa Demiryolu ve Otoyolu projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Projenin Gaziantep’i İskenderun Limanı’na bağlayacak olması ihracatçıları memnun etti. Kadooğlu, bölgenin geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 11,7 milyar dolarlık ihracatın yaklaşık üçte birini hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörünün gerçekleştirdiğini belirtti. Bölgenin güçlü gıda üretim altyapısı ve yüksek üretim kapasitesi göz önüne alındığında, daha fazla ihracat potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Proje sayesinde ürünlerin İskenderun Limanı’na yüklenmesinin mümkün olacağını ve mesafenin kısalmasıyla zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacağını dile getirdi. Kadooğlu ayrıca, projenin Gaziantep’in yanı sıra Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis gibi bölgedeki diğer sanayi şehirlerini olumlu etkileyeceğini ve ticaretin kolaylaşacağını ifade etti. Ayrıca, proje ile depreme dayanıklı kara yolu ve demiryolu ulaşım altyapısının kurulmasının büyük bir avantaj olduğunu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin temel gıda ticaretinin daha da kolaylaşacağını ve bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Emekli maaşlarıyla ilgili çalışma Kabine toplantısında değerlendirilecek” açıklamasında bulundu.

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Emekli maaşlarıyla ilgili çalışma Kabine toplantısında değerlendirilecek” açıklamasında bulundu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.