h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Gölbaşı Belediyesi’nde ‘Patronun çılgınlığı’ gerçek oldu

Gölbaşı Belediyesi’nde ‘Patronun çılgınlığı’ gerçek oldu

Gölbaşı Belediyesi, Hizmet-İş Genel Sendikası ve Öz Güven-Sen arasında yapılan toplu sözleşmeyle belediye çalışanlarının maaşlarına yüzde 80 oranında zam yapıldı. Bekâr bir çalışanın maaşı ikramiye ve sosyal haklarıyla birlikte 32 bin TL'ye yükseldi. Toplu sözleşme töreninde Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve sendika başkanları da hazır bulundu. Başkan Şimşek, maaş zamlarının seçim yatırımı olmadığını, çalışanların hak ettiği bir iyileştirme olduğunu belirtti.

Gölbaşı Belediyesi, Hizmet-İş Genel Sendikası ve Öz Güven-Sen arasında yapılan toplu sözleşme ile çalışanlara büyük bir zam yapıldı. Yapılan anlaşma sonucunda belediyede çalışan personel maaşlarına yüzde 80 zam uygulandı. Bekâr bir çalışanın maaşı, ikramiye ve sosyal hakları dâhil edildiğinde 32 bin TL’ye kadar yükseldi. Bu önemli gelişme, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve diğer ilgili kişilerin katıldığı bir törenle duyuruldu.

Yapılan toplu sözleşme törenine, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Hizmet-İş Genel Sendikası Şube Başkanı Yusuf Güler, Öz Güven-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yalçın, Bellas Genel Müdürü Ali İhsan Tunç, birim müdürleri, meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı.

Yapılan anlaşma sonucunda belediyede çalışan bekâr bir çalışanın maaşı yüzde 80 artışla 28 bin TL’ye yükseldi. İkramiye ve diğer sosyal haklar dâhil edildiğinde bekâr bir çalışanın maaşı aylık 32 bin TL’ye ulaştı. Kadrolu bekâr bir çalışanın maaşı ise ücret, yemek, yakıt ve yol yardımları dâhil edildiğinde 42 bin TL olarak belirlendi. Geçici olarak çalışan personelin maaşı ise yemek dahil 22 bin TL’ye yükseltildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, programda yaptığı konuşmada, Temmuz ayında geçici işçilerin Bellas çalışanlarıyla toplu sözleşme ve özlük haklarında eşitleneceğini ve personellerin çalışma yılına göre her yıl için aylık 50 TL kıdem tazminatı alacağını müjdeledi. Şimşek, “Maaş zamlarını seçim yatırımı olarak yapmıyoruz, siz değerli emekçi kardeşlerimiz hak ettiği için yapıyoruz. Memurlarımızın sosyal denge oranlarını her zaman yüzde 100 verdik” dedi.

Başkan Şimşek, göreve geldiklerinden bu yana promosyonlar, ikramiyeler ve mesai ücretleri konusunda çalışanların yanında olduklarını belirtti. Gölbaşı Belediyesi olarak kök asgari ücretin üzerine yüzde 250 zam yaptıklarını vurgulayan Şimşek, ekonomiyi akıllıca kullandıklarını ve Gölbaşı’nın hakkını hiç kimseye peşkeş çekmediklerini söyledi. Başkan Şimşek, çalışanlara verdikleri destek için teşekkür ederek, “Biz Cumhur İttifakı olarak bunu başardık, sizlerin sayesinde başarmaya devam edeceğiz. Daha uzun yolumuz var. Gölbaşı’nı yaşanabilir bir hale getirdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu anlaşmanın Gölbaşı Belediyesi çalışanlarının hakları için büyük bir adım olduğu ve maaşlarını olumlu yönde etkilediği belirtiliyor. Çalışanlar, yapılan zamla birlikte daha iyi bir yaşam standardına kavuşacaklar.

Sinop’ta 13 kilogram ağırlığında devasa bir levrek balığı yakalandı

Sıradaki haber:

Sinop’ta 13 kilogram ağırlığında devasa bir levrek balığı yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.