h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Genel Başkan Değirmenci: “MESS’e bağlı işyerlerinde grev kararı aldık”

Genel Başkan Değirmenci: “MESS’e bağlı işyerlerinde grev kararı aldık”

"Özçelik-İş Sendikası, Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını ve grev kararı aldıklarını açıkladı. Sendikanın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, MESS'in üyelerin taleplerini göz ardı ederek çözüm üretmeme tutumundan dolayı greve karar verdiklerini belirtti. Üyelerin ve ailelerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti."

Özçelik-İş Sendikası Grev Kararı Aldı: MESS İle Anlaşma Sağlanamadı

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, binlerce metal işçisi adına Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını ve grev kararı aldıklarını açıkladı.

Değirmenci, yazılı bir basın açıklamasıyla konuyla ilgili bilgi vererek, “26 Eylül 2023 tarihinde MESS ile yeni dönem toplu iş sözleşmesi için masaya oturduk. Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerini karşılamak amacıyla yapıcı bir süreç geçirmeyi umut ediyorduk. Ne yazık ki, MESS bu çabalarımıza kulaklarını tıkayarak, üyelerimizin taleplerine kayıtsız kaldı. Bu nedenle grev kararı aldık” dedi.

MESS yetkilileri ile yapılan son görüşmede de anlaşma sağlanamadığını belirten Değirmenci, “Üyelerimiz adına MESS’ten beklentilerimize uygun bir teklif bekliyorduk. Ancak bugün geldiğimiz noktada MESS, üyelerimizin yaşadığı güçlükleri göz ardı ederek, onları çaresizlik içinde bıraktı. Bu duruma sessiz kalamayız. Üyelerimizin ve ailelerinin mutluluğunu sağlamak için mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Değirmenci ayrıca, hayat pahalılığı ve zorlu geçim koşullarının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak, “Biz emekçiler olmasak da üretim yürürmüş gibi bir yanılgı içinde olanlara artık cevabımızı sahada vereceğiz. Aldığımız grev kararı, işyerlerimizde emek veren üyelerimiz başta olmak üzere, sendikamız ve ülkemiz için hayırlı olsun. Üyelerimizin talep ve beklentileri yerine getirilene kadar mücadelemizi azimle sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Özçelik-İş Sendikası’nın aldığı grev kararı ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Ulusal ve Uluslararası İşbirliği Karavan Sektörünü Büyütme Planları Yapıyor

Sıradaki haber:

Ulusal ve Uluslararası İşbirliği Karavan Sektörünü Büyütme Planları Yapıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.