h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ, Yıl Sonunda Enflasyon Beklentisini Yüzde 40 ila 45 Arasında Açıkladı

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ, Yıl Sonunda Enflasyon Beklentisini Yüzde 40 ila 45 Arasında Açıkladı

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, 2024 yılı sonunda enflasyon beklentisinin yüzde 40 ile yüzde 45 arasında olacağını ve enflasyonla mücadele konusunun önemli olduğunu belirtti. Garanti BBVA'nın sürdürülebilirlik hedefleri çerçevesinde düzenlediği "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" etkinlikleri Bursa'da gerçekleşti. Baştuğ, iklim kriziyle mücadelede su yönetimi konusunda kararlılık gösterilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Türk Lirası'nın 2024 yılında dalgalanma olmadan devam edeceğini ve yüksek faiz ortamının bir süre daha devam edeceğini belirtti. Baştuğ, önümüzdeki dönemde finansal sağlık, sürdürülebilirlik ve kredi politikalarının ön plana çıkacağını vurguladı.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, 2024 yılı sonunda beklenen enflasyonun yüzde 40 ile yüzde 45 aralığında olacağını belirterek, Ağustos’tan sonra kalıcı enflasyon oranına yaklaşacaklarını ve asıl büyüme mücadelesinin başlayacağını söyledi. Garanti BBVA, Türkiye’yi Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) uyum sürecinde desteklemek ve sürdürülebilir yatırımların önünü açmak amacıyla “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” etkinliklerine devam ediyor. İstanbul, Gaziantep ve İzmir’de düzenlenen buluşmalardan sonra dördüncü durağının Bursa olduğu açıklandı. Etkinlikte AYM ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) hakkında bilgilendirme yapıldı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Bursa’nın bu dönüşüme ne kadar hazır olduğunu ve bu süreçte yapması gerekenleri değerlendirdi. Baştuğ, iklim kriziyle mücadelede durumun daha da kötüleşmeden tedbir almanın önemli olduğunu belirtti. Türk Lirası’nın 2024 yılında da dalgalanma olmadan devam edeceğini söyleyen Baştuğ, enflasyonun hedeflendiği seviyeye ulaşabilmesi için bir süre daha yüksek faiz ortamının devam edebileceğini ifade etti. Baştuğ ayrıca, Türkiye’nin Su yönetimi konusunda da dikkatli olması gerektiğini vurguladı ve enflasyonla mücadelede maliye politikasının para politikasıyla eşgüdüm içinde çalışmasının önemli olduğunu belirtti. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ ayrıca, Türk Lirası’nın kur istikrarının devam edeceğini ve bu yıl petrolde ciddi bir dalgalanma olmazsa 30-35 milyar dolarlık bir cari açık öngördüklerini söyledi. Yıl sonu enflasyon beklentilerinin yüzde 40 ila 45 aralığında olduğunu ifade eden Baştuğ, 2024 ve 2025’in ana konusunun enflasyon olacağını ve enflasyonun hedeflendiği seviyelere yaklaşabilmesi için bir süre yüksek faiz ortamının içinde kalacaklarını belirtti. Baştuğ, önümüzdeki dönemde firmaları sürdürülebilir kılmak için önemli adımlar atılması gerektiğini ve kredi politikalarının artık çevresel faktörleri de göz önünde bulundurduğunu dile getirdi. Ayrıca, 2022-2023 döneminde en fazla yatırımın enerji sektörüne gerçekleştiği bilgisini paylaştı.

İSTİKBAL Odaklı İTT Başkanı Avdagiç, Türkiye’nin İlk Astronot Projesi Hakkında Konuştu

Sıradaki haber:

İSTİKBAL Odaklı İTT Başkanı Avdagiç, Türkiye’nin İlk Astronot Projesi Hakkında Konuştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.