h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Elmalı’da 7 çiftçiye 210 çuval yem yardımı yapıldı

Elmalı’da 7 çiftçiye 210 çuval yem yardımı yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 15 hibeli yem desteği sunmaktadır. Bu proje kapsamında Elmalı ilçesindeki birkaç üreticiye 210 çuval süt yemi dağıtılmıştır. Hayvancılıkla uğraşan üreticiler yem fiyatlarının yükselmesiyle maliyetlerinin arttığını belirterek, belediyenin desteğinden memnuniyetlerini dile getirmiştir. Bu destek sayesinde maliyetlerin düşeceği ve süt veriminin artacağı söylenmektedir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 15 hibeli yem desteği sağlıyor. Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan proje kapsamında, Elmalı ilçesindeki Çobanisa ve Çukurelma mahallelerindeki 7 üreticiye toplamda 210 çuval süt yemi dağıtıldı.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, 1 ila 5 sağmal büyükbaş hayvana sahip olan üreticilere yıl boyunca hayvan başına iki ayda bir, yüzde 15 hibeli 300 kilo yem desteği verilmeye devam edilecek.

Çobanisa Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan üretici Salih Özdemir, yem fiyatlarının maliyetlerini artırdığını belirterek, “Biz üreticiler olarak maliyetlerden dolayı üretmeyi bırakma noktasına geldik. Geçen yıl 1 kilogram samanı 1 ekmek parasına aldık. Artan girdi maliyetleri karşısında çok zorlanıyoruz. Bu zamana kadar hiçbir Belediye Başkanı üretim konusunda destek olmadı. Büyükşehir Belediyesinin süt yemi desteği projesini duyduğumda şaşırdım, inanamamıştım. Başvurumuzu yaptık ve gereken evrakları teslim ettikten sonra bugün yemleri teslim alıyoruz” dedi.

Elmalı Çobanisa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan süt yemlerini teslim alan diğer besici Salih Kara ise, “Biz üreticiler emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Dengesiz fiyat politikası karşısında eziliyoruz. Bu anlamda destekler bizim için çok değerli. Büyükşehir Belediyesinin bize verdiği yem desteği, maliyetlerimizin düşmesine katkı sağlayacak. Verilen yemler protein değeri açısından oldukça yeterli. Süt veriminde artış olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Elektrik ve doğal gaz desteklerinin kaldırılması, uzun vadeli enerji yatırımlarının çözümü mü?

Sıradaki haber:

Elektrik ve doğal gaz desteklerinin kaldırılması, uzun vadeli enerji yatırımlarının çözümü mü?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.