h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Diyarbakır’ın Hacıbaba markası Avrupa pazarına doğru büyüme yolunda

Diyarbakır’ın Hacıbaba markası Avrupa pazarına doğru büyüme yolunda

Diyarbakır'ın ünlü markası Hacıbaba Pastaneleri, Avrupa'ya açılarak ülke ekonomisine katkıda bulunacak. Yeni açılan fabrikada yaklaşık 800 çalışan istihdam ediliyor. Şirket, Ar-Ge çalışmalarını sürdürerek Diyarbakır'ın tescilli kadayıfı ve soğuk baklavasını dünyaya tanıtacak. Ayrıca Avrupa'ya franchise verme çalışmaları da yapıyorlar. Hacıbaba Pastaneleri'nin hedefi, doğuya ve batıya açılarak dünyaya da lezzetlerini sunmak ve ülkeye kazandırdıkları paraları geri getirmek.

Diyarbakır’da faaliyet gösteren ve 35 yıldan fazla bir geçmişi olan Hacıbaba Pastaneleri, Avrupa pazarına açılarak Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayacak. Kayapınar ilçesindeki yeni fabrikalarında 3 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştiren Hacıbaba Pastaneleri, kadayıf ve soğuk baklavanın yanı sıra diğer tatlı çeşitlerini Avrupa’ya sunarak ülke ekonomisine büyük bir ivme kazandıracak. Yeni fabrikada 200’e yakın personel istihdam edilmekte olup, tatlı üretimi yanında usta yetiştirme konusunda da önemli bir rol üstleniliyor.

Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, 35 yıldır tatlı sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirtti. Yeni fabrikanın açılmasıyla birlikte her biriminin daha hijyenik ve uygun bir ortamda hizmet vereceğini ifade eden Elaldı, 800’e yakın çalışanı olduğunu ve usta yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Avrupa’ya açılmak istediklerini ve bu doğrultuda Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Elaldı, özellikle Ortadoğu ve Arap ülkeleri başta olmak üzere Avrupa’dan franchise talepleri aldıklarını belirtti. Elaldı, Avrupa’ya açılarak ülkeye döviz kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Hacıbaba Pastaneleri’nde çalışan Sultan Özgün ise iş imkanı sağlandığı için Yılmaz Elaldı’ya teşekkür etti ve bir buçuk ay önce çalışmaya başladığını belirtti. Aynı şekilde pasta şefi Sinan Turfan da gençleri mesleğe teşvik etme amacıyla onları eğitip sahaya sürdüklerini ifade etti. Hacıbaba Pastaneleri’nin pasta biriminde yaklaşık 500 işçinin istihdam edildiği bilgisini veren Turfan, gençlerin mesleki gelişimine katkı sağlama çabası içinde olduklarını belirtti.

Diyarbakır’ın ünlü markası Hacıbaba, yurt dışında büyüme yolunda adımlar atıyor.

Sıradaki haber:

Diyarbakır’ın ünlü markası Hacıbaba, yurt dışında büyüme yolunda adımlar atıyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.